Matematik
Integration med linje
21. september 2006 af
electronica_ME (Slettet)
En funktion har ligningen f(x)=2x+4
Så skal jeg bestemme den stamfkt. til f, der har linjen med ligningen y=3 som tangent. Hvad skal jeg gøre?
Havde faktisk lavet den, men da jeg tjekkede den på grafregneren, var den tydeligvis forkert :(
Så skal jeg bestemme den stamfkt. til f, der har linjen med ligningen y=3 som tangent. Hvad skal jeg gøre?
Havde faktisk lavet den, men da jeg tjekkede den på grafregneren, var den tydeligvis forkert :(
Svar #1
21. september 2006 af dnadan (Slettet)
find f(x)=3
Dette er fordi F'(x)=f(x)
herefter har du nu et punkt hvor stamfunktionen går igennem,( den fundne x-værdi; 3)
Integrer nu f(x), og indsæt punktet i F(x), hermed kan k nu findes...
Dette er fordi F'(x)=f(x)
herefter har du nu et punkt hvor stamfunktionen går igennem,( den fundne x-værdi; 3)
Integrer nu f(x), og indsæt punktet i F(x), hermed kan k nu findes...
Svar #2
21. september 2006 af electronica_ME (Slettet)
Det passer stadig ikke helt..
Når jeg har fundet x, hvad gør jeg så?
Jeg har regnet F(x) med den udregnede værdi ud, og sagt at det skal give y(3). Hvad gør jeg galt?
Når jeg har fundet x, hvad gør jeg så?
Jeg har regnet F(x) med den udregnede værdi ud, og sagt at det skal give y(3). Hvad gør jeg galt?
Skriv et svar til: Integration med linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
