Matematik

Kunne godt bruge noget hjælp her ..

22. september 2006 af Alcone (Slettet)
Bestem differentialkvotienten af funktionen f(x)= -x^2+2x+3 ved at bruge sekantmetoden.

Har glemt hvad sekantmetoden går ud på og kan ikke rigtig finde det i min matematikbog :S

Nogle der kan hjælpe mig på vej til at løse denne her opgave? Matematik er ikke lige min stærkeste side :(




Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2006 af ibibib (Slettet)

En sekant er en ret linje der skærer grafen to steder.
Du plejer muligvis at kalde de to punkter for (x0, f(x0)) og (x0+h, f(x0+h)) ?
Bestem hældningen for sekanten og bestem hædningens grænseværdi når h->0.
Denne grænseværdi er differentialkvotienten.

Svar #2
24. september 2006 af Alcone (Slettet)

er det så denne her formel som jeg skal bruge?

a= f(x0+h)-f(x0)/h ?

Svar #3
24. september 2006 af Alcone (Slettet)

Ja det er den formel jeg skal bruge.. Kan jeg se udfra min bog.. Men så skal jeg jo bruge nogle kurvepunkter, før jeg kan løse den.. Hvordan kan jeg finde dem først inden jeg går igang med at bestemme sekantens hældning?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2006 af ibibib (Slettet)

Nej, du skal ikke bruge andre punkter end de to der er nævnt i #2.

Svar #5
24. september 2006 af Alcone (Slettet)

Yes, men jeg har kun fået oplyst funktionen f(x)= -x^2+2x+3 og ikke de to punkter :S

Jeg forstår det ikke..

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2006 af ibibib (Slettet)

Da
f(x)= -x^2+2x+3
er
f(x0)= -x0^2+2x0+3
og
f(x0+h)= -(x0+h)^2+2(x0+h)+3.
Dette skal du indsætte og reducere.

Svar #7
24. september 2006 af Alcone (Slettet)

Ej ved du hvad.. JEg kan simpelthen ikke finde ud af det.. Ved ik hvordan jeg skal kunne finde de to punkter udfra #6.. Du forklarer det fint nok.. MEn det er bare mig..

Jeg kan bare ik finde ud af mat. :(

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2006 af ibibib (Slettet)

Du skal jo ikke finde to punkter. Du skal finde differentialkvotienten.
Indsæt punkterne (x0, -x0^2+2x0+3) og (x0+h, -(x0+h)^2+2(x0+h)+3).

Svar #9
24. september 2006 af Alcone (Slettet)

Ja ok og hvor skal jeg indsætte dem henne? Slal jeg overhovedet bruge den der formel i 2#?

Skriv et svar til: Kunne godt bruge noget hjælp her ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.