Matematik

integration.

24. september 2006 af ann1987 (Slettet)
hvis jeg skal integrere Sx/x^2-1dx, kan det så passe det bliver til ln(x^2-1)*(1+x^-2)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2006 af Einsteinium (Slettet)

Gider ikke selv regne den. Skriv evt. udregningerne, så kan jeg godt kigge.

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Nej. Der gælder, at

S[x/x²-1]dx
= S[1/x-1]dx
= ln(x)-x + k_1

S[x/(x²-1)]dx
= 1/2*ln(x²-1) + k_2

hvor k_1 og k_2 er integrationskonstanter.

Svar #3
24. september 2006 af ann1987 (Slettet)

skal du ikk også dividere 1 med x?
sån der kommer til at stå:
S(1/(x-1/x))dx

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2006 af ibibib (Slettet)

#0
Hvis der i opgaven står x^2-1 i nævneren skal du skrive en parentes om nævneren:
Sx/(x^2-1)dx ?

Svar #5
24. september 2006 af ann1987 (Slettet)

okay?

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2006 af ibibib (Slettet)

Hvad mener du?

Svar #7
24. september 2006 af ann1987 (Slettet)

forstår bar ikk hvordan det ændrer noget at der er parantes om nævneren.. skal man så ikk dividere alle led?

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2006 af ibibib (Slettet)

Vi kan ikke se din opgave. Hvis der er en "stor brøkstreg" i din opgave kan vi ikke se den. Derfor kommer vi til at løse en anden opgave end den du skal løse.
Det er meningsløst.

Svar #9
24. september 2006 af ann1987 (Slettet)

jamen det må i da undskylde...
S(x/(x^2-1))dx... sån skulle jeg mene den skal skrives op..

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. september 2006 af ibibib (Slettet)

Så er den løst i #2 beregning nummer 2.

Benyt substitution t=nævneren.

Svar #11
24. september 2006 af ann1987 (Slettet)

ja og det er der jeg ikk forstår at man ikke også skal dividere 1 med x, så den kommer til at hedde S(1/(x-1/x)dx...:/..

Brugbart svar (0)

Svar #12
24. september 2006 af ibibib (Slettet)

Du kan ikke reducere brøken
x/(x^2-1).

Kender du substitution?
t = x^2-1

dt/dx = 2x

Sx/(x^2-1)dx = Sx/t·1/(2x)dt =
½S1/tdt = ½ln(t)+k = ½ln(x^2-1)+ k

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. september 2006 af ibibib (Slettet)

Du kan kun reducere en brøk når der er ET led i nævneren:

(x^2-1)/x kan deles op i to brøker til
x^2/x - 1/x = x - 1/x.

x/(x^2-1) kan ikke deles op i to brøker.

Svar #14
24. september 2006 af ann1987 (Slettet)

jo det har jeg... har fundet ud af den nu.. tak..

Skriv et svar til: integration.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.