Fysik
rumfang
01. oktober 2006 af
wiesel (Slettet)
Opgaveformuleringen kan findes her - http://www.wiesel.gigahost.dk/fysik.jpg
Svar #3
01. oktober 2006 af KickAzz (Slettet)
Du skal bestemme opdriften, således der gælder, at den resulterende kraft er lig 0 N:
F_res = F_opd - F_t = 0 N
F_t = m*g = 5000 kg * 9,82 m/s^2 = 49100 N
Opdriften bestemmes af følgende formel:
F_opd = V*p*g
hvor p (rho) er densiteten af vandet.
Vi sætter densiteten af vandet til 998 kg/m^3.
Da F_res som nævnt skal være 0 N, skal opdriften på bilen være 49100 N. Dvs. det samlede rumfang af dækkene skal være:
F_opd = V*p*g = 49100 N <=> V = 49100 N/(998 kg/m^3 * 9,82 m/s^2) = 5,01.. m^3.
Hvert af dækkene skal altså mindst have følgende rumfang:
V_dæk = 5,01.. m^3 / 4 = 1,2525.. m^3 ~ 1,25 m^3.
F_res = F_opd - F_t = 0 N
F_t = m*g = 5000 kg * 9,82 m/s^2 = 49100 N
Opdriften bestemmes af følgende formel:
F_opd = V*p*g
hvor p (rho) er densiteten af vandet.
Vi sætter densiteten af vandet til 998 kg/m^3.
Da F_res som nævnt skal være 0 N, skal opdriften på bilen være 49100 N. Dvs. det samlede rumfang af dækkene skal være:
F_opd = V*p*g = 49100 N <=> V = 49100 N/(998 kg/m^3 * 9,82 m/s^2) = 5,01.. m^3.
Hvert af dækkene skal altså mindst have følgende rumfang:
V_dæk = 5,01.. m^3 / 4 = 1,2525.. m^3 ~ 1,25 m^3.
Skriv et svar til: rumfang
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
