Kemi

Nernst lov...haster

10. oktober 2006 af Jelly (Slettet)
Hej,

Er der nogle kloge hoveder der kan hjælpe mig...

Jeg skal afbilde den højre elektrodes spænding som funktion af [Ag+].

Hvorfor er sølveletrodens standardpotentiale lig skæringen med y-aksen? Hvad er forklaringen på det?

Jeg har opskrevet den højres elektrode potentiale således:

e(h) = e-standard + 0,0592V * log[Ag+]

Men kan ikke se hvorfor y-aksen er lig sølveletrodens standardpotentiale?

Håber nogle kan forklare mig det...

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2006 af mathon

sølvelektrodens standardpotentiale er når koncentrationen [Ag+]= 1 M,
hvoraf

e(h) = e-standard + 0,0592V * log[Ag+] =

e(h) = e-standard + 0,0592V * log[1]


e(h) = e-standard + 0,0592V * 0

e(h) = e-standard

Svar #2
10. oktober 2006 af Jelly (Slettet)

mange tak for hjælpen!

Svar #3
10. oktober 2006 af Jelly (Slettet)

Men lige det sidste spørgsmål...

Hvilken hældningskoefficient for grafen må forventes, hvis Nernst lov er gældende?

Jeg har tegnet grafen og får ligningen til at være

y = 0,0616x + 0,797

altså får jeg en hældning på 0,0616 og dette tal ligner meget 0,0592.

Men hvordan kan jeg forklare at hældningen skal være 0,0592?

Håber på hjælp.


Svar #4
10. oktober 2006 af Jelly (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2006 af mathon

#3
se
http://www.peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=6970

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

#5,

Næste gang, du offentliggør sider fra en bog, må du skrive, hvilken bog det er taget fra. Alt andet er brud på ophavsretten.

Skriv et svar til: Nernst lov...haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.