Matematik

integration

11. oktober 2006 af ann1987 (Slettet)
Hvis jeg skal differentiere f(x) = cos(x)*sqr(sinx) kan det så passe det bliver til:
F(x) = sinx*(2/(3cosx)*sinx*sqrsinx)...??

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2006 af mathon

Hvis jeg skal differentiere f(x)

F(x) = (betegnelsen for en stamfunktion)

spørgsmål: skal der differentieres eller integreres?

Svar #2
11. oktober 2006 af ann1987 (Slettet)

integreres skal den selvfølgelig... min fejl..!

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2006 af mathon

S cos(x)*sqr(sin(x))dx =

S sqr[sin(x)]*[cos(x)*dx]

sæt
t = sin(x), hvoraf cos(x)*dx=dt
og
substituer i de kantede parenteser

Svar #4
11. oktober 2006 af ann1987 (Slettet)

det sys jeg os er det jeg har gjort... giver det så det rigtige?

Svar #5
11. oktober 2006 af ann1987 (Slettet)

eller giver det bar:
F(x) = 2/3sin(x)*sqr(sin(x)... egentlig?

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2006 af mathon

#3 fortsat

S sqr(t)*dt

S t^(1/2)dt

2/3*t^(3/2)+k

der tilbagesubstitueres

2/3*(sin(x)^(3/2)+k
evt. skrevet
2/3*(sin(x)*sqr(sin(x))+k

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2006 af mathon

2/3*(sin(x)^(3/2)+k --> (2/3)*(sin(x))^(3/2)+k

Skriv et svar til: integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.