Biologi

Hvad betyder?

18. oktober 2006 af lisayne (Slettet)
Hej, hvad betyder underjordisk afstrømning og overfladisk afstrømning og tilvækst i vandbeholdning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

I hvilken forbindelse bruger du de begreber?

Svar #2
18. oktober 2006 af lisayne (Slettet)

Det er vandbalanceligningen. Her får du lige det hele!
1) Vandbalanceligning: nedbør = fordampning + overfladisk afstrømning (overfladevand/underjordisk transportveje) + underjordisk afstrømning + tilvækst i vandbeholdning (til brugsvand - husholdninger)

2) Nedbør = formdapning (1+2) + afstrømning (3+5) + ændring i grundvandsmængde (+4-6-7)

Hvis du kunne gøre rede for de 2 eksempler, vil du ha gjort en stor hjælp for mig. Vil virkelig værdsætte den hjælp jeg får.

Tak på forhånd
Julia

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2006 af jammal (Slettet)

0# : jeg synes det er "easy-to-go" for det er beskrevet i detaljer i din bog!


anyways..Overfladisk overstrømning kaldes også transpiration. Det er fx at når det regner så har vi i Dk kloaker, der fører vandet til et bestemt hav-område!

Underjordisk afstrøming er når vandet infiltrerer og siver ned i jordbunden. Hvis jeg ik husker forkert, så hedder det ( med et fint ord) Perkolation. Den mængde vand siver ned og danner grundvandet

Svar #4
18. oktober 2006 af lisayne (Slettet)

Egentlig er det ikke beskrevet i detaljer i min bog, eller jo på nettet gør det. Men der står en masse fine ord som beskriver sammenhængen og hvad det betyder osv men det kunne jeg ikke rigtig fatte. Men ellers tak for din besvarelse, det hjalp utrolig meget, men kunne ellers også godt tænke mig en besvarelse fra Lurch grundigere.

Svar #5
18. oktober 2006 af lisayne (Slettet)

tilvækst i vandbeholdning (til brugsvand - husholdninger)

2) Nedbør = formdapning (1+2) + afstrømning (3+5) + ændring i grundvandsmængde (+4-6-7)

Det giver ingen mening det her, mangler bare de her 2. Nogen andre der vil prøve at foreklare sammenhængen ved 2'eren. Hvad betyder de tal der?

Ændring i grundvandsmænge (hvad mener de her?)
tilvækst i vandbeholdning (hvad mener de her?)

Help me!

Svar #6
19. oktober 2006 af lisayne (Slettet)

please kom nuuuu! :(

Skriv et svar til: Hvad betyder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.