Matematik
procentstigning ved potensfunktioner
20. oktober 2006 af
mathon
SP modtager mange hjælpeforespørgsler på
potensfunktioners procentiske y-stigning, når den procentiske x-stigning er p.
y = b*x^a
med udgangspunkt i (xo,yo)
yo = b*xo^a
haves
y = b*((1+p/100)*xo)^a
y = b*(1+p/100)^a*xo^a
y =(1+p/100)^a*(b*xo^a)
y =(1+p/100)^a*yo
hvoraf
y/yo = (1+p/100)^a
(y-yo)/yo = ((1+p/100)^a)-1
(y-yo)/yo*100 = [((1+p/100)^a)-1]*100
“den procentiske y-ændring” = [((1+p/100)^a)-1]*100 %
potensfunktioners procentiske y-stigning, når den procentiske x-stigning er p.
y = b*x^a
med udgangspunkt i (xo,yo)
yo = b*xo^a
haves
y = b*((1+p/100)*xo)^a
y = b*(1+p/100)^a*xo^a
y =(1+p/100)^a*(b*xo^a)
y =(1+p/100)^a*yo
hvoraf
y/yo = (1+p/100)^a
(y-yo)/yo = ((1+p/100)^a)-1
(y-yo)/yo*100 = [((1+p/100)^a)-1]*100
“den procentiske y-ændring” = [((1+p/100)^a)-1]*100 %
Skriv et svar til: procentstigning ved potensfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
