Matematik

Matematik

21. oktober 2006 af poacie (Slettet)
Hej!

Håber nogen kan hjælpe mig med følgende opgave. Er lidt lost :S

Bestem en ligning for den linje m, der går gennem punktet R(3,2) og som er vinkelret på l (y=-2x-10)

Hvordan gør man??

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2006 af mathon

...hvad gælder om hældningskoefficienterne for to på hinanden vinkelrette linjer?

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2006 af Æ-bet-pot-man (Slettet)

Når en linie er ortogonal (står vinkelret) med en anden linie, gælder følgende sammenhæng:
a*c=-1
hvor a og c er hældningskoefficienterne til de respektive linier.


Håber du selv kan komme videre herfra. Ellers skriver du bare igen!

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2006 af mathon

...du kalder dem måske hældningstal...

Svar #4
21. oktober 2006 af poacie (Slettet)

hmmm...

Hvis a*c=1, kan det så passe at jeg skal sige -2*c=-1 og det vil sige c=0,5??

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2006 af Ronson76 (Slettet)

Jep, c=0,5. Bemærk a*c=-1, ikke =1. Men det var vist en tyrkfjel...

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#3:
Der er ikke noget som hedder hældningstal! :-)

Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.