Kemi
Rettelse af fejl i reaktionsskema for fældningsreaktion
25. oktober 2006 af
Die_Prinzessin (Slettet)
Hej .
Håber der er nogen der kan jælpe mig med følgende:
Dette reaktionsskema indeholder 5 fejl, hvilke? (Fældningsreaktion)
2 FeBr2 (aq) + Pb(NO3)2 (s) = PbBr2 (aq) + 2 FeNO3 (aq)
På forhånd tak for hjælpen !
Håber der er nogen der kan jælpe mig med følgende:
Dette reaktionsskema indeholder 5 fejl, hvilke? (Fældningsreaktion)
2 FeBr2 (aq) + Pb(NO3)2 (s) = PbBr2 (aq) + 2 FeNO3 (aq)
På forhånd tak for hjælpen !
Svar #1
25. oktober 2006 af sveegaard (Slettet)
Kan ikke finde min kemi-bog for at tjekke opløseligheder, men det her er mit bud:
FeBr2 (aq) + Pb(NO3)2 (aq) = PbBr2 (s) + Fe(NO3)2 (aq)
1: Begge reaktanter er på opløst form
2: Der findes ikke FeNO3, men Fe(NO3)2 (også Fe(NO3)3, men det er jo ikke redoxreaktion vi regner med...)
3: Så skal FeBr2 halveres
4: Samme med Fe(NO3)2
5: PbBr2 er tungtopløseligt
FeBr2 (aq) + Pb(NO3)2 (aq) = PbBr2 (s) + Fe(NO3)2 (aq)
1: Begge reaktanter er på opløst form
2: Der findes ikke FeNO3, men Fe(NO3)2 (også Fe(NO3)3, men det er jo ikke redoxreaktion vi regner med...)
3: Så skal FeBr2 halveres
4: Samme med Fe(NO3)2
5: PbBr2 er tungtopløseligt
Skriv et svar til: Rettelse af fejl i reaktionsskema for fældningsreaktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
