Matematik

sammensat funktion

28. oktober 2006 af takker_300 (Slettet)
Hej..
Er funktionen f(x)=x/(x^2-2x+9) en sammensat funktion?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2006 af lany (Slettet)

Sådan kan du godt opfatte den. Hvis du skal differentiere, kigger du dog bare på den som en brøk, og bruger den regneregel, der hører til.

Svar #2
28. oktober 2006 af takker_300 (Slettet)

Det er lige det jeg skal:).. men jeg har ikke nogen regel til at differentiere en brøk med x i tælleren..

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Jo, du har denne her: (f/g)' = (f'*g - f*g')/g^2.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2006 af allan_sim

#.
(f/g)'(x) = (f'(x)*g(x)-f(x)*g'(x))/(g(x)^2)

Svar #5
28. oktober 2006 af takker_300 (Slettet)

Mange tak:)

Svar #6
28. oktober 2006 af takker_300 (Slettet)

hmm har forsøgt at løse den, men kommer ikke rigtig til det rigtige resultat..

Jeg skriver det op sådan her:
(1*(x^(2)-2x+9)-x*(x-2))/((x^(2)-2x+9)^2)
hvilket giver
9/((x^(2)-2x+9)^2)

Men for at mine andre beregninger skal passe, burde den differentierede funktion give:
(-x^(2)+9)/((x^(2)-2x+9)^2)

Skriv et svar til: sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.