Matematik

en opgave

01. november 2006 af Kringle (Slettet)
hej,

jeg har lige en lille opgave:

f(x) = -x^2 + 1
g(x) = sin (x)

beregn f (bolle) g(0) og f (bolle) g(x)


jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal gribe det an.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2006 af kraka (Slettet)

f(bolle)g beregnes vha. af formlen

f(bolle)g=f'(g(x))*g'(x)

Prøv selv nu

Svar #2
01. november 2006 af Kringle (Slettet)

jeg forstår bare ikke hvor jeg skal placerer mine værdier..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2006 af kraka (Slettet)

Har du fået en overordnet funktion, eller var opgaven delt op i f(x) og g(x) i forvejen?

Svar #4
01. november 2006 af Kringle (Slettet)

Opgaven lød således:

f(x) = -x^2 + 1
g(x) = sin (x)

beregn f (bolle) g(0) og f (bolle) g(x)

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2006 af kraka (Slettet)

Okay. så vil jeg tro at du skal differentiere f(x), sætte g(x) ind på x'es plad, og gange med g'(x). dvs:

(-x^2+1)'=-2x

sin(x)'=cos(x)

Så f'(g(x))*g'(x)= -2+sin(x)*cos(x)=f(bolle)g

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2006 af kraka (Slettet)

rettelse til #5

f'(g(x))*g'(x)= -2*sin(x)*cos(x)=f(bolle)g

Svar #7
01. november 2006 af Kringle (Slettet)

okay, så f (bolle) g = -1,72 ?

Svar #8
01. november 2006 af Kringle (Slettet)

okay, så f (bolle) g = -1,72 ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. november 2006 af kraka (Slettet)

nej f(bolle)g er en funktion ikke et tal.

Svaret er bare -2*sin(x)*cos(x)

Svar #10
01. november 2006 af Kringle (Slettet)

eller -0,57

Svar #11
01. november 2006 af Kringle (Slettet)

eller -0,57

Svar #12
01. november 2006 af Kringle (Slettet)

okay, tak

Svar #13
01. november 2006 af Kringle (Slettet)

undskyld jeg skriver igen, men du kunne vel ikke fortælle mig hvordan jeg skal regne denne opgave:

løs ligningen
x € (0,pi),
cos(x) = 0,3


Jeg lover det er den sidste.. på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #14
01. november 2006 af kraka (Slettet)

Prøv at tegne grafen for cos(x) og grafen for 0,4 (en vandret linje).

Hvad kan du se ud af det?

Svar #15
01. november 2006 af Kringle (Slettet)

at der er uendelig mange løsninger

Brugbart svar (0)

Svar #16
01. november 2006 af kraka (Slettet)

nej for definitionsmængden er jo fra 0 til pi

Brugbart svar (0)

Svar #17
01. november 2006 af kraka (Slettet)

rettelse: i #14 mente jeg selvfølgelig 0,3

Svar #18
01. november 2006 af Kringle (Slettet)

kan det passe at de kun rører hinanden en gang

Brugbart svar (0)

Svar #19
01. november 2006 af kraka (Slettet)

ja det kan sagtens passe. Måden man finder løsningen på, er at sige cos^-1(0,3)
(det håber jeg i har lært).

Svar #20
01. november 2006 af Kringle (Slettet)

okay, skulle bare lige være sikker! tak.

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.