Matematik

Forskrift for funktion, m.m.

08. november 2006 af Ashedegaard (Slettet)
Opgaven lyder:

"Lufttrykket er en funktion for f af højden x over havoverfladen. For denne funktion glder ligningen:

f'(x) + a * f(x) = 0

Hvor a er en konstant.

Det oplyses at lufttrykket ved havoverfladen er 1000 millibar, og at lufttrykket halveres, nr hjden over havoverfladen ges med 5,54 km.

a.) Forskriften for f bestemmes.

I en bestemt højde er lufttrykket 823 millibar.

b.) Hvor meget er da lufttrykket i dobbelt så stor højde?"

Jeg er HELT BLANK. AL hjælp ville være dejligt, for jeg kan virkelig ikke gennemskue den opgave ...

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2006 af sigmund (Slettet)

Ligningen skrives som f'(x) = -a*f(x). Du kan enten slå løsningen op i en formelsamling, eller finde den via separation af de variable. Konstanten a kan findes ud fra halveringshøjden, som er 5.54. Integrationskonstanten findes ud fra betingelsen f(0) = 1000.

Svar #2
08. november 2006 af Ashedegaard (Slettet)

Hmm. Er forskriften da f(x) = 1000 * e^5,4x ?

Svar #3
08. november 2006 af Ashedegaard (Slettet)

Eller -5,4x

Skriv et svar til: Forskrift for funktion, m.m.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.