Matematik
En kasse
11. november 2006 af
Montavr (Slettet)
En kasse (UDEN LÅG) med kvadratisk bund har rumfang på 100.
a) Angiv arealet af kassens samlede overflade som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund.
Højden = h
bredden = x
og længden = x
dvs at bredden og længden er ligelange..
Jeg har prøvet at løse den, men det lykkes ikke.. håber i kan hjælpe.. (i vil gøre mig en tjeneste hvis i skriver forklaringer til, så jeg kan forstå hvordan i har gjort).
a) Angiv arealet af kassens samlede overflade som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund.
Højden = h
bredden = x
og længden = x
dvs at bredden og længden er ligelange..
Jeg har prøvet at løse den, men det lykkes ikke.. håber i kan hjælpe.. (i vil gøre mig en tjeneste hvis i skriver forklaringer til, så jeg kan forstå hvordan i har gjort).
Svar #1
11. november 2006 af Waterhouse (Slettet)
Kassens rumfang er givet ved højde*længde*bredde, så vi har altså:
V=h*x^2=100 => h=100/x^2 (1)
Overfladearealet må være
O(x)=hx+hx+hx+hx+x^2=4hx+x^2. (2)
Hvis du nu indsætter (1) i (2), har du overfladearealet som en funktion af x.
V=h*x^2=100 => h=100/x^2 (1)
Overfladearealet må være
O(x)=hx+hx+hx+hx+x^2=4hx+x^2. (2)
Hvis du nu indsætter (1) i (2), har du overfladearealet som en funktion af x.
Svar #2
11. november 2006 af Montavr (Slettet)
hvordan indsætter jeg (1) i (2).. ved ikk hvad du mener.. :S
Svar #3
11. november 2006 af Waterhouse (Slettet)
Du ved at h er lig 100/x^2. Den h-værdi skal du indsætte i 4hx+x^2.
Skriv et svar til: En kasse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
