Kemi

små spg

13. november 2006 af Sannaen (Slettet)
Mit hovede brydes. Hvordan gør jeg ?

Har en opgave som lyder:
Calculate the number of C2F4 units presentin 135g og Telfon.

Og en anden:

Navngiv og udregn den molære masse for hver af de følgende:

a) NO2 = Nitrogen dioxide
b) N2O = Nitrogen (II) oxide
c) XeF4 = Xenon tetrafloride
d) NaOCl = Sodium Oxide Cloride
e) HNO3 = Hydrogen Nitrogen trioxide
f) NaC2H3O2 = Sodium aceate

Er navnene rigtige? Og hvordan udregner den molære masse?



Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2006 af Mariposa88 (Slettet)

Aner det ikke med navnene.

Men hvis du fx har NO2, så finder du den molare masse for N i det periodiske system. Så finder du O's molarmasse, som jeg tilfældigvis kan huske er 16. Der er to O'er, så du ganger 16 med to og lægger tallet for N til.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2006 af mani1 (Slettet)

hej
jeg kan svar kun på den ene

b) dinitrogenoxid

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

<u>Jeg gætter på at opgave 1 laves som følgende:</u>

Hvad er den molære masse for C2F4? = 100 u = 100 g/mol

Du skal have 135 g.

Stofmængden er så givet ved:

n = m/M <=> n = (135 g) / (100 g/mol) = 1,35 mol

Der er altså 1,35 mol C2F4 (teflon) partikler i 135 g.

/Correct me if I'm wrong./

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

b) N2O = Dinitrogen oxide (Nitrous Oxide)
d) NaOCl = Sodium Hypochlorite
e) HNO3 = Hydrogen nitrate

..det er vigtigt at huske, at nogle af dem består af "sammensatte"-ioner.

Svar #5
13. november 2006 af Sannaen (Slettet)

#1 (: Tusind tak ! Var det virkelig så nemt hehe ! Den klarer jeg på en studs så ! (; Var nemlig syg den dag, de lærte om det.

#3 & #4
Jeg lavede lidt ekstra reseach og jeg er 99% sikker på, at det er den korrekte måde at gøre det på! Det var ihvertfald sådan jeg gjorde, før jeg kom tilbage hertil ! Men tusind tak !

Ang. navnene; Hvordan ved man, når de er "sammensatte"-ioner?

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

Uorganiske stoffer består (ofte) kun at 2 atomer.

NaOCl består af ionerne: Na+ & ClO-

Natriumion + Hypochlorition

HNO3 består af ionerne: H+ & NO3-

Hydrogenion + Nitration

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

2 forskellige atomer*

Skriv et svar til: små spg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.