Matematik
afledet funktion
15. november 2006 af
PinQoo (Slettet)
hey er der lige nogle der hurtigt kan hjælpe mig med den afledet funktion til en funktion af typen:
ln(ax+bk)
ln(ax+bk)
Svar #1
15. november 2006 af Waterhouse (Slettet)
Hmm, hvis vi differentierer med hensyn til x, kan vi bare bruge reglen om differentation af en sammensat funktion:
f(x)=ln(x), g(x)=ax+bk
f'(x)=1/x, g'(x)=a
f'(g(x))*g'(x) =
1/(ax+bk)*a =
a/(ax+bk)
f(x)=ln(x), g(x)=ax+bk
f'(x)=1/x, g'(x)=a
f'(g(x))*g'(x) =
1/(ax+bk)*a =
a/(ax+bk)
Svar #2
15. november 2006 af PinQoo (Slettet)
okay tak :)
var også det jeg gjorde i min opgave, sku bare lige være sikker
var også det jeg gjorde i min opgave, sku bare lige være sikker
Skriv et svar til: afledet funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
