Fysik
Kraft
01. marts 2004 af
Export (Slettet)
Jeg har problemer med opgave 6 fra studentereksamenssættet i august 1999.
Et strømførende lederstykke befinder sig i gabet på en kraftig magnet. Lederstykkets masse er 2,6 g.
a) Bestem størrelsen af tyngdekraften på lederstykket. (Svar: F(tyn)=mg.)
Lederstykket er ophængt i to tynde ledninger, der danner en vinkel på 15 grader med lodret, når strømstyrken gennem lederstykket er 1,85 A. Størrelsen af den magnetiske kraft på lederstykket er da 6,8 mN. Lederstykket er 5,0 cm langt.
b) Beregn størrelsen af den magnetiske fluxtæthed i gabet. (Svar: B=F/(I*L*sin(15 grader)).)
c) Bestem størrelsen af den kraft, hvormed ledningerne påvirker lederstykket. (Hvordan løser jeg dette spørgsmål?)
Strømstyrken mindskes nu langsomt, indtil der ikke længere går størm gennem lederstykket. Lederstykket hænger da stille lodret under ophænget. Ledningerne, som lederstykket er hængt op i, er 30 cm lange.
d) Beregn størrelsen af det arbejde, den magnetiske kraft har udført på lederstykket under denne flytning. (Hvordan løser jeg dette spørgsmål?)
Et strømførende lederstykke befinder sig i gabet på en kraftig magnet. Lederstykkets masse er 2,6 g.
a) Bestem størrelsen af tyngdekraften på lederstykket. (Svar: F(tyn)=mg.)
Lederstykket er ophængt i to tynde ledninger, der danner en vinkel på 15 grader med lodret, når strømstyrken gennem lederstykket er 1,85 A. Størrelsen af den magnetiske kraft på lederstykket er da 6,8 mN. Lederstykket er 5,0 cm langt.
b) Beregn størrelsen af den magnetiske fluxtæthed i gabet. (Svar: B=F/(I*L*sin(15 grader)).)
c) Bestem størrelsen af den kraft, hvormed ledningerne påvirker lederstykket. (Hvordan løser jeg dette spørgsmål?)
Strømstyrken mindskes nu langsomt, indtil der ikke længere går størm gennem lederstykket. Lederstykket hænger da stille lodret under ophænget. Ledningerne, som lederstykket er hængt op i, er 30 cm lange.
d) Beregn størrelsen af det arbejde, den magnetiske kraft har udført på lederstykket under denne flytning. (Hvordan løser jeg dette spørgsmål?)
Svar #1
01. marts 2004 af KemiKasper (Slettet)
jeg vil gerne hjælpe... men jeg vil ikke regne dine opgaver! :)
Svar #2
01. marts 2004 af riquelme (Slettet)
b) som jeg læser opgaven, så befinder er B-feltet vinkelret på lederstykket, så B=F/IL (men måske tager jeg fejl?)
c) tegn et kraftdiagram og opløs i vinkelret- og parallelkomposanter - det giver sig selv så!
d) brug energibevarelse...
c) tegn et kraftdiagram og opløs i vinkelret- og parallelkomposanter - det giver sig selv så!
d) brug energibevarelse...
Skriv et svar til: Kraft
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
