Matematik
få - forskellige opg.'er
21. november 2006 af
Sannaen (Slettet)
Disse opgaver har jeg haft en del problemer med. Nogen som kan forklare, evt. med eksempler?
2.) A function is defined as h(t) = t² -7.
a) State the dependent variable.
b) State the independent variable.
^^Ved ikke hvad denne går ud på.
1.) Given r (t) = t² – t/2 + 4 evaluate
a) r (0)
0 ² – 0/2 + 4 = 4
b) r (-1)
(-1) ²– (-1)/2 + 4 = 3.5
c) r (2)
2 ² – 2/2 + 4 = 7
d) r (3.6)
3.6 ² – 3.6/2 + 4 = 15.16
e) r (-4.6)
(-4.6) ² – (-4.6)/2 + 4 = 27.46
^^ Har jeg lavet disse rigtigt?
3.) Solve the following simultaneous equations:
a) x – 2y = -11, 7x + y = -32
- (x) - (-2y) = - (-11), 7x +y = -32
7 * (-x +2y) = 7 * 11, 7x +y = -32
-7x + 14y = 77, 7x + y = -32
15y = 45
y = 3
x – 2*3 = -11
x = -11+6
x = -5
b) 2x – y = 2, x + 3y = 29
- 2x - (– y) = - 2, 2 * (x + 3y) = 2 * 29
- 2x + y = - 2, 2x + 6y = 58
7y = 56
y = 8
c) x + y = 19, -x + y =1
^^ Er de rigtige? Ved ikke hvordan jeg gør med den sidste.
2.) A function is defined as h(t) = t² -7.
a) State the dependent variable.
b) State the independent variable.
^^Ved ikke hvad denne går ud på.
1.) Given r (t) = t² – t/2 + 4 evaluate
a) r (0)
0 ² – 0/2 + 4 = 4
b) r (-1)
(-1) ²– (-1)/2 + 4 = 3.5
c) r (2)
2 ² – 2/2 + 4 = 7
d) r (3.6)
3.6 ² – 3.6/2 + 4 = 15.16
e) r (-4.6)
(-4.6) ² – (-4.6)/2 + 4 = 27.46
^^ Har jeg lavet disse rigtigt?
3.) Solve the following simultaneous equations:
a) x – 2y = -11, 7x + y = -32
- (x) - (-2y) = - (-11), 7x +y = -32
7 * (-x +2y) = 7 * 11, 7x +y = -32
-7x + 14y = 77, 7x + y = -32
15y = 45
y = 3
x – 2*3 = -11
x = -11+6
x = -5
b) 2x – y = 2, x + 3y = 29
- 2x - (– y) = - 2, 2 * (x + 3y) = 2 * 29
- 2x + y = - 2, 2x + 6y = 58
7y = 56
y = 8
c) x + y = 19, -x + y =1
^^ Er de rigtige? Ved ikke hvordan jeg gør med den sidste.
Skriv et svar til: få - forskellige opg.'er
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
