Kemi

konc i HCl, ved titrering

22. november 2006 af sus-gym (Slettet)
et regnestykke:

jeg skal tittere 20 ml 0,212 M NH3 med HCl

....

hvordan finder jeg konc for HCl????

Svar #1
22. november 2006 af sus-gym (Slettet)

- koncentrationen??

[HCl] ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2006 af rockowitch (Slettet)

har du ikke en koncentration på din HCL, og hvor meget du har alt i alt

Svar #3
22. november 2006 af sus-gym (Slettet)

nej .... men jeg har en graf???? hjelper det?

Svar #4
22. november 2006 af sus-gym (Slettet)

NOGEN der ved??????????????

i need help! :)

Svar #5
22. november 2006 af sus-gym (Slettet)

suk..

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2006 af Einstein_15 (Slettet)

en titreringskurve, måske?

Svar #7
23. november 2006 af sus-gym (Slettet)

alså jeg har en titrerings kurve, men duger ikki se hvordan det hjælper? ://


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. november 2006 af Dis Pater (Slettet)

Først beregner du hvor mange mol NH3 du har nede i opløsningen ved formlen n=V*c, V=20mL, c=0,212M

På dit reaktionskema ser du i hvilket forhold NH3 og HCl reagerer med hinanden. Det skulle gerne være 1:1.
Dermed har du brugt præcis samme mængde mol HCl som NH3 i ækvivalenspunktet.

Du aflæser nu volumen af HCl ved ækvivalenspunktet på din titreringskurve.

Da du nu har både stofmængden og volumen af HCl finder du koncentrationen af den ved formlen c=n/V

Håber det giver mening:)

Skriv et svar til: konc i HCl, ved titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.