Matematik

Skønne ligninger.. ! Hjælp søges, tak..!

25. november 2006 af Gold-digga (Slettet)
Jeg kan ikke finde ud af ligningerne:

x^2(x-1)-2x(x-1)=0

og

3/4x-1 + x=7x ........?!

Den sidste skal først laves til en andengradsligning.. men hvordan? Noget med faktorisering og nulreglen... ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2006 af elev2088 (Slettet)

x^2(x-1)-2x(x-1)=0 <=>
x^3-x^2-2x^2+2x=0 <=>
x^3-3x^2+2x

og den anden:

3/4x-1 + x=7x hvor sætter du parantesen, v. 3/(4x-1) eller (3/4x)-1+x=7x

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2006 af ibibib (Slettet)

x^2(x-1)-2x(x-1)=0 <=>
x^3-x^2-2x^2+2x=0 <=>
x^3-3x^2+2x=0 <=>
x(x^2-3x+2)=0 <=>
x=0 v x^2-3x+2=0
osv.

Svar #3
25. november 2006 af Gold-digga (Slettet)

Okay, den første forstår jeg godt nu, tak. Men den anden... ?!

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2006 af ibibib (Slettet)

Det afhænger jo af svaret i #1. Hvad står i nævneren?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2006 af romeo (Slettet)

3/4x-1 + x=7x
3/4x-1 + x-7x=0
3/4x-1-6x=0
(3-6x(4x-1))/4x-1=0
3-24x^2+6x)=0
og så vider anden gradsligning ok
b^2-4ac=...

Svar #6
26. november 2006 af Gold-digga (Slettet)

Ok..... tror vidst godt jeg kan nu... ellers vender jeg nok tilbage!!:-)

Skriv et svar til: Skønne ligninger.. ! Hjælp søges, tak..!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.