Kemi

formelle koncentration i NaOH

01. december 2006 af sus-gym (Slettet)
hvordan finder jeg den formelle koncentration i:

2,00 g/liter NaOH ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Du har fat i en densitet for natriumhydroxid.

rho<sub>NaOH</sub> = m<sub>NaOH</sub> / V<sub>NaOH</sub>

Hvoraf, m<sub>NaOH</sub> = 2,00 g & V<sub>NaOH</sub> = 1 L

n<sub>NaOH</sub> = m<sub>NaOH</sub> * M<sub>NaOH</sub>

c<sub>NaOH</sub> = n<sub>NaOH</sub> / V<sub>NaOH</sub>

...Sådan ville jeg i hvert fald gøre det...

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2006 af mathon

1 mol NaOH har massen (23+16+1)_g = 40_g

2_g udgør 2_g/(40_g/mol) = 0.05_mol

C_formel = 0.05_mol/(1_L) = 0.05_mol/L = 0.05_M

den formelle koncentration af en NaOH-opløsning på 2,00 g/liter er 0.05_M

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Lyt til #2.
I øvrigt kan jeg se, at jeg har lavet en "formel"-fejl, thi det skulle havde heddet n = m/M. :)

Svar #4
02. december 2006 af sus-gym (Slettet)

thanks guys

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2006 af Einstein_15 (Slettet)

#1

Hvordan har du båret dig ad, med at sænke skriften?

Skriv et svar til: formelle koncentration i NaOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.