Fysik
acceleration i fasen?
03. december 2006 af
La Gioconda (Slettet)
Hej! Jeg sidder med en opgave, som jeg har en smule svært ved at løse. Opgaven lyder:
-Beregn accelerationen for en bil, som på 9,5 s opnår en hastighed på 100 km/t.
Denne har jeg beregnet til 2,92 m/s^2. Men jeg kan bare ikke løse den efterfølgende opgave:
-Bilen bremser herefter, så den efter 8,9 s igen står stille. Hvad er accelerationen i denne fase?
-Beregn accelerationen for en bil, som på 9,5 s opnår en hastighed på 100 km/t.
Denne har jeg beregnet til 2,92 m/s^2. Men jeg kan bare ikke løse den efterfølgende opgave:
-Bilen bremser herefter, så den efter 8,9 s igen står stille. Hvad er accelerationen i denne fase?
Svar #1
03. december 2006 af Lurch (Slettet)
tænk på definitionen af acceleration. det er hastighedsændring per tid
a = dv/dt
1) Dit svar er rigtigt
a = dv/dt = (100/3,5 -0)/(9,5)=2,92m/s^2
2) opgaven er fuldstændig magen til opg 1! nu accelereres der bare den modsatte vej
a = dv/dt = (0-100/3,6)/(8,9)
a = dv/dt
1) Dit svar er rigtigt
a = dv/dt = (100/3,5 -0)/(9,5)=2,92m/s^2
2) opgaven er fuldstændig magen til opg 1! nu accelereres der bare den modsatte vej
a = dv/dt = (0-100/3,6)/(8,9)
Svar #3
03. december 2006 af La Gioconda (Slettet)
Forresten vil resultatet ikke blive negativt, da bilen jo bremser til den står stille?
Svar #4
03. december 2006 af Lurch (Slettet)
jo, accelerationen er negativ. Den er rettet modsat af bilens bevægelsesretning
Skriv et svar til: acceleration i fasen?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
