Kemi

mol reaktion

05. december 2006 af sus-gym (Slettet)
mol reaktion (nr) :

hvordan definerer jeg mol reaktion nr for en reaktion.

fx.

H+ + OH- --> H2O

begge: (H+ og OH-) V = 50 mL og c = 1,00 M


... hvordan regner jeg mol reaktion?????


En ven sagde at den var lig med n(OH-) ??? hvorfor OH- og ikki H+ ??

sætter stoooo pris på al den hjælp jeg kan få!

Svar #1
05. december 2006 af sus-gym (Slettet)

inger der ved???

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Jeg er ikke helt med på, hvad du spørger om. Hvad er en "mol reaktion"?

Ud fra reaktionsligningen kan du se, at et mol OH- OG et mol H+ giver et mol H2O

Svar #3
05. december 2006 af sus-gym (Slettet)

det er til en rapport om entalpier...

Reaktionsmængden


...siger det dig noget?


Svar #4
05. december 2006 af sus-gym (Slettet)

* det hedder reaktionsmængden

tror jeg nokk.

det er den molaremasse for reaktionen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2006 af frodo (Slettet)

den er også lige [H+]..

Svar #6
05. december 2006 af sus-gym (Slettet)

alså hvis jeg får OH- til 0,05 mol og H+ til 0,05 mol

er den så 0,05 mol???

ikki 0,1 mol som H2O ???

hvad er formlen?

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2006 af frodo (Slettet)

du skal tage stofmængden af dit specie, og dele med koefficienten der står før speciet i reaktionsligningen, dvs helt konkret her:

H3O+ + OH- --> 2H2O

n(reaktion)=n(H3O+)/1=n(OH-)/1=n(H2O)/2

så mange gange er reaktionen gennemløbet

Skriv et svar til: mol reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.