Kemi

Hvad menes der her?

10. december 2006 af M-ria (Slettet)
Zink reagerer med saltsyre efter reaktionsskemaet

Zn(s) + 2 HCl(aq) ? ZnCl2(aq) + H2(g)

Der anvendes 100 mL 2,00 M HCl.

Beregn massen af den mængde zink, som kan reagere med denne mængde saltsyre.

Hvad menes der her? Og hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2006 af dnadan (Slettet)

Beregn stofmængden af HCl(n=c*V), kig herefter på reaktionsskeamet, hvormed du kan finde Zink's stofmængde(kig på koeffiecienterne)
Når stofmængden er fundet, skal du slå Zink's molarmasse op i det periodiske system. Og hermed kan du nu beregne Zink's masse(m=n*M).


Svar #2
10. december 2006 af M-ria (Slettet)

kan det passe at stofmængden for HCl er 0,2 mol?
Hvordan finder jeg helt præcist Zink's stofmængde?
Zink's molarmasse er 65,39 g/mol.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2006 af dnadan (Slettet)

n(HCl)=0,1L*2M=0,2mol, så ja:)
Kig på koeffiecienterne foran, hvordan reagerer de i forhold til hinanden?

Svar #4
10. december 2006 af M-ria (Slettet)

Jamen altså HCl's to Cl- molekyler går sammen med Zink mens de to H+ fordamper....?
Og zink bliver flydende i stedet for fast...?

Svar #5
10. december 2006 af M-ria (Slettet)

selvfølgelig!

Zink's stofmængde er 0,1 mol

n(Zn)= 0.2 / 2 = 0,1 mol
M(Zn)= 65,39 g/mol
m(Zn)= 0,1 mol * 65,39 g/mol = 6,529 g

Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2006 af Maelkeboette (Slettet)

Du skal kun kigge på det der er før reaktionen..

Hvis du kigger på koeffiecienterne der står foran HCl og Zn..

Så vil du opdage at molfolholdet mellem dem er 1:2
Der skal altså to mol HCl til at reagere med 1 mol Zn..

Hvor mange mol Zn kan så reagere med 0,2 mol HCl?

Svar #7
10. december 2006 af M-ria (Slettet)

øøh? sikker? er det ikke 2:1???

Svar #8
10. december 2006 af M-ria (Slettet)

okay så :)


n(Zn)= 0.2 * 2 = 0,4 mol
M(Zn)= 65,39 g/mol
m(Zn)= 0,4 mol * 65,39 g/mol = 26,156 g

ikke?


Svar #9
10. december 2006 af M-ria (Slettet)

gigant forvirring! det ene eller det andet? hvad er korrekt? Jeg sidder lidt fast hvis jeg ikke finder ud af det nu... resten af opgaven afhænger af dette resultat..

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)

Når du opretter et nyt indlæg, vil jeg råde dig til at tillægge det et mere seriøst navn. Det skader forsiden, hvis der er noget, der ligner "børnesprog" hvis du forstår.

Svar #11
10. december 2006 af M-ria (Slettet)

det må du virkelig undskylde - men synes du ikke du burde slå ned på de indlæg der konstant dukker op ved nav 'HJÆLP!' ???

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)

Naturligvis. Det sårer bare os, som gør en indsats for at hjælpe studerende.

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. december 2006 af dnadan (Slettet)

#9
Det første var korrekt(du deler saltsyres stofmængde med 2 for at finde Zink's stofmængde)

Skriv et svar til: Hvad menes der her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.