Matematik

matematik

10. december 2006 af line-jensen (Slettet)
jeg ar regnet en opgave men jeg ved ikke om det er rigtig kan i hjælpe?

på en såkaldt boligsparekonto indbetales 3000 kr. en gang om året i 5 år. på betingelse af at pengene anvendes til boligformål er renten 10% p.a.
a) hvor mange penge får man udbetalt, hvis pengene hæves til boligformål umiddelbart efter sidste inbetalinge?

A=3000*(1,1^5-1)/0,1= 18,3

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2006 af ibibib (Slettet)

Hvis du mener 18315,3 kr. er det rigtigt.

Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)

Hvorfor kalder du dit emne "matematik"? Hvis du kaldte det "Rente-beregning" eller "Ekspontielle ligninger" vil vi kunne se, hvad det er.

Svar #3
10. december 2006 af line-jensen (Slettet)

hvordan finde man hvis pengene hæves til andet formål er renten imidlertid kun 6% p.a.

Brugbart svar (1)

Svar #4
10. december 2006 af ibibib (Slettet)

På samme måde, indsæt 6% i stedet for 10%.

Svar #5
10. december 2006 af line-jensen (Slettet)

hvordan skal jeg løse den opgave skal jeg insætte en hel anden rente?
hvor meget mindre får man udbetalt hvis pengene hæves til andet formål umiddelbart efter sidst indbetaling?

tak på forhånd

Brugbart svar (1)

Svar #6
10. december 2006 af ibibib (Slettet)

A=3000*(1,06^5-1)/0,06

Træk de to resultater fra hinanden.

Svar #7
10. december 2006 af line-jensen (Slettet)

mange tak for hjælpet

Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.