Matematik
Kort og hurtigt om opskrivning
11. december 2006 af
sprit (Slettet)
Lurch var så venlig at hjælpe mig i en anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=288154 mht. noget fysik, som jeg havde problemer med matematisk set:
dlnA/dE = d(lnB - C/D*E)/dE
Jeg skal bare lig have helt styr på, hvorfor man opskriver det sådan.
Står der først
dlnA dE = d(lnB - C/D*E) dE
hvorefter man ganger med dT på begge sider, for at få det som opskrevet øverst? Hvorfor vil man have det som en brøk, og hvorfor bortfalder dT under brøkstregen efter differentiationen, den plejer jo at stå ganget ved siden af det udtryk, man differentierer.
dlnA/dE = d(lnB - C/D*E)/dE
Jeg skal bare lig have helt styr på, hvorfor man opskriver det sådan.
Står der først
dlnA dE = d(lnB - C/D*E) dE
hvorefter man ganger med dT på begge sider, for at få det som opskrevet øverst? Hvorfor vil man have det som en brøk, og hvorfor bortfalder dT under brøkstregen efter differentiationen, den plejer jo at stå ganget ved siden af det udtryk, man differentierer.
Skriv et svar til: Kort og hurtigt om opskrivning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
