Kemi

Kemi, hvorfor 2 NaHCO3??!

11. december 2006 af sort-tomat (Slettet)
Hvorfor skal der bruges 2NaHCO3 til at danne hæve processen i en dej?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2006 af dnadan (Slettet)

Fordi så er reaktionsskeamet afstemt... Husk næste gang, at skriv reaktionsskemaet op... Ellers kan vi jo ikke komme med en synderlig god forklaring...

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2006 af Einstein_15 (Slettet)

#1

Nej.

NaHCO3 er også kendt som tvekulsurt natron. Det danner CO2 når det er under opvarmning..

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Na2CO3 + H2O (vand) + CO2(g)

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

Jeg er squ skarp i dag.

2NaHCO3 --> Na2CO3 + H2O + CO2

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2006 af mathon

...og CO2'en danner de porøse blærer - små hulrum - i dejen, så den ikke bliver nær så kompakt, som den ellers ville blive til skade for tygge- og smagsfornemmelsen.

Skriv et svar til: Kemi, hvorfor 2 NaHCO3??!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.