Kemi
reaktion
12. december 2006 af
Liiinee (Slettet)
Vi ser på reaktionen:
foton + O2 -> 2O
Anvend bindingsenthalpien O=O og vis, at bølgelængden skal være mindre end 242 nm.
Hvordan skal jeg gøre det?
siger man:
foton + O2 -> O=O ????+
foton + O2 -> 2O
Anvend bindingsenthalpien O=O og vis, at bølgelængden skal være mindre end 242 nm.
Hvordan skal jeg gøre det?
siger man:
foton + O2 -> O=O ????+
Svar #1
13. december 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Du kan starte med at slå op i din databog og find bindingsenergien for O2. Den får du opgivet i kJ/mol. Der skal så først omregne til hvad det svarer til for et molekyle (hint: noget med Avogadros tal)
SÅ kan du jo omregne denne energi til en frekvens eller bølgelængde (E = h*f)
SÅ kan du jo omregne denne energi til en frekvens eller bølgelængde (E = h*f)
Skriv et svar til: reaktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
