Kemi
beregn konc. af frie sølvioner
25. december 2006 af
surey (Slettet)
Beregn koncentrationen af frie sølvioner i en opløsning, som før ligevægt var 0,100M i AgNO3 og 2,00M i NH3.
Jeg bliver ved med at få et forkert resultat. Resultatet skal være 1,95*10-9M, og det kan jeg bare ikke få
Jeg bliver ved med at få et forkert resultat. Resultatet skal være 1,95*10-9M, og det kan jeg bare ikke få
Svar #1
26. december 2006 af frodo (Slettet)
Ag+ (aq) + 2NH3(aq) --> [Ag(NH3)2]+ (aq)
efter ligevægt kaldes [[Ag(NH3)2]+]=x:
[Ag+]=0,100M-x
[NH3]=2,00M-x
x /((0,100M-x)*(2,00M-x)^2)=K
denne ligning løses for x hvoraf [Ag+] kan findes..
efter ligevægt kaldes [[Ag(NH3)2]+]=x:
[Ag+]=0,100M-x
[NH3]=2,00M-x
x /((0,100M-x)*(2,00M-x)^2)=K
denne ligning løses for x hvoraf [Ag+] kan findes..
Skriv et svar til: beregn konc. af frie sølvioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
