Matematik

Problemer med reducering

28. december 2006 af SarahEva (Slettet)
Jeg kunne meget godt tænke at høre om nogen ved hvordan man reducerer disse tal:

A. a^(kvadratrod(5))*a^2-(kvadratrod(5))

B. a^(kvadratrod(6)-)(2))*(ab)^(-kvadratrod(6))*b^(kvadratrod(6))

C. (a^(kvadratrod(2))^(kvadratrod(8))-(b^kvadratrod(2))^-(kvadratrod(2))

på forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2006 af ibibib (Slettet)

A. Mener du
a^(kvadratrod(5))*a^(2-kvadratrod(5)) ?
I bekræftende fald kan du reducere til
a^(kvadratrod(5)+2-kvadratrod(5)) = a^2.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2006 af lassa (Slettet)

a^kv5/a^2kv5=a^kv5-2kv5=a^-kv5

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. december 2006 af lassa (Slettet)

=1/a^2.2360

Svar #4
29. december 2006 af SarahEva (Slettet)

Ja, ibibib, det var det jeg mente:) mange tak.
Du skulle vel ikke tilfældigvis vide noget om de to andre?

Mvh Sarah

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2006 af ibibib (Slettet)

B. Jeg har ændret på parenteserne...
a^(kvadratrod(6)-2)·(ab)^(-kvadratrod(6))·b^(kvadratrod(6)) =
a^(kvadratrod(6)-2)·a^(-kvadratrod(6))·b^(-kvadratrod(6))·b^(kvadratrod(6)) =
a^(kvadratrod(6)-2-kvadratrod(6))·b^(-kvadratrod(6)+kvadratrod(6)) =
a^(-2)·b^0 =
a^(-2)

Svar #6
30. december 2006 af SarahEva (Slettet)

Mange tak:)
Hvordan gør man så med c'eren, den synes jeg er ret svær?

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. december 2006 af ibibib (Slettet)

C. Jeg har igen ændret på parenteserne...
a^kvadratrod(2)^kvadratrod(8)-b^kvadratrod(2)^-kvadratrod(2) =
a^(kvadratrod(2)·kvadratrod(8))-b^(kvadratrod(2)·(-kvadratrod(2))) =
a^kvadratrod(2·8)-b^(-kvadratrod(2·2)) =
a^kvadratrod(16)-b^(-kvadratrod(4)) =
a^4-b^(-2)



Skriv et svar til: Problemer med reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.