Biologi

Velbegavet biologi geni søges!

06. januar 2007 af Alkymisten (Slettet)
Da jeg start er færdig med min biologi rapport, ville det være rart hvis en med faglig forståelse inden for faget, havde mulighed for at se på det!

Alkymisten!

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2007 af Dr. MolBio (Slettet)

Hvad handler rapporten om? Kan du ikke sætte det relevante ind her, altså det du er i tvivl om...

Svar #2
06. januar 2007 af Alkymisten (Slettet)

Det ville være rart hvis du kunne fortælle mig om opbugningen! dvs. hvilke stoffer består fotosyntesen af osv. samt det der udskilles?

Svar #3
06. januar 2007 af Alkymisten (Slettet)

samt hvorfor denne syntese er den vigtigse, hvad bruger vi den til osv! (har allerede skrevet det, men det ville være rart at høre det fra en der har styr på der)

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2007 af Lisa02 (Slettet)

#2 fotosyntese er jo således denne reaktion:

6 H20 + 6 CO2 lysenergi --> C6H1206 + 6 O2
Vand + kuldioxid + lysenergi --> sukker + oxygen

Den er vigtig for, ellers kunne vi ikke leve. (der ville jo ikke være ilt på Jorden)

((( Da Jorden opstod var der ikke ilt, så der brugte man svovlbrinte i stedet for ilt - til fotosyntes)))

Svar #5
06. januar 2007 af Alkymisten (Slettet)

Er kommet lidt i tvivl:

Fotosyntesen foregår da ikke KUN i planter vel?

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. januar 2007 af GitteMH (Slettet)

#5:
fotosyntesen foregår kun i planter (i grønkorn = kloroplaster)

- gitte

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar 2007 af hebs (Slettet)

#4
38 ADP + 38 P + 6 H20 + 6 CO2 lysenergi --> C6H1206 + 6 O2 + 38 ATP
Vand + kuldioxid + lysenergi --> sukker + oxygen

Husk den kemiske energi.. det er jo faktisk grunden til, at planten foretager fotosyntese..

Svar #8
07. januar 2007 af Alkymisten (Slettet)

fotosyntesen foregår da også i NOGLE prokaryote organismer! eller tager jeg fejl?

Svar #9
07. januar 2007 af Alkymisten (Slettet)

ok er kørt helt fast!

Fotosyntesen, er den proces, der foregår i eukaryote organismer, hvorved uorganisk stof under påvirkning af energi fra sollyset omdannes til organisk stof. Denne proces finder sted i kloroplasteret. Eukaryoter, er levende organismer, som har deres genom placeret i en Nucleus. Dyr, planter, svampe og protister (alger, encellede dyr m.fl.) er eukaryote organismer. Bakterier hører til gruppen af prokaryote organismer, da de har deres arvemasse liggende frit i cytoplasmaet. Fotosyntesen finder dog også sted i nogle bakterier.

Procesen finder sted i kloroplasteret, men gælder ikke kun for planter? (planter, svampe o.lign.)Det gælder da ikke for dyr???

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. januar 2007 af Lisa02 (Slettet)

Først og fremmest skal du altså huske at fotosyntese kun foregår hos planter der har GRØNKORN = KLOROFYL

1. Eucaryoter (dyr, mennesket planter, svampe og encellede organismer = protister og alger, protister kaldes også protozoer).

2. Bakterier = Prokaryoter eller mere korrekt ikke eucaryoter

- Husk at mennesker og dyr har RESPIRTATION altså det omvendte af fotosyntese.

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. januar 2007 af Dr. MolBio (Slettet)

#7: Husk på ikke at blande respiration og fotosyntese! Under fotosyntesen dannes der IKKE ATP, men derimod sukker (glucose), som i respirationen bliver omdannet til 2 ATP (glycolysen) og et sted mellem 30 og 35 ATP i mitochondrierne...

#9&10: Både mennesker og planter har respiration...

Svar #12
07. januar 2007 af Alkymisten (Slettet)

hvad det forkerte i det jeg kar skrevet så? kan i ikke rette op på det?

Brugbart svar (0)

Svar #13
07. januar 2007 af Dr. MolBio (Slettet)

"Fotosyntesen, er den proces, der foregår i eukaryote organismer (ikke alle eukaryoter, KUN planter), hvorved uorganisk stof under påvirkning af energi fra sollyset omdannes til organisk stof. Denne proces finder sted i kloroplasteret. Eukaryoter, er levende organismer, som har deres genom placeret i en Nucleus. Dyr, planter, svampe (husk, at svampe ofte har to kerner i en celle!) og protister (alger, encellede dyr m.fl.) er eukaryote organismer. Bakterier hører til gruppen af prokaryote organismer, da de har deres arvemasse liggende frit i cytoplasmaet. Fotosyntesen finder dog også sted i nogle bakterier."

Procesen finder sted i kloroplasteret, men gælder ikke kun for planter? (planter, svampe o.lign.)Det gælder da ikke for dyr???

Svampe er ikke planter! Det som karakteriserer en plante er netop, at den har grønkorn og det har svampe ikke...



Svar #14
07. januar 2007 af Alkymisten (Slettet)

Tusind tak r. MolBio! :)

Svar #15
07. januar 2007 af Alkymisten (Slettet)

har du mulighed for at se rapporten igennem når jeg er færdig med den?

Brugbart svar (0)

Svar #16
07. januar 2007 af Dr. MolBio (Slettet)

Kan du ikke ligge den ind her, så prøver jeg at kigge på den...

Svar #17
07. januar 2007 af Alkymisten (Slettet)

hmm det kan jeg vel. Mange tak!

Skriv et svar til: Velbegavet biologi geni søges!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.