Matematik

Matematik....HJÆLP!

13. marts 2004 af lion4 (Slettet)
hej..

jeg kan ikke rigtig find ud af disse opgaver..plz hjælp.. nogen der lige gider hjælpe?

den første opgave er opgave 6a, som ses her:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/1999/9984.pdf

det andet opgave er: man kan ikke rigtig se figuren på denne side, og jeg kan ik find en anden side, hvor figuren kan ses ordentligt, for PDF filen virker ikke... men prøv lige og se her:

http://www.google.dk/search?q=cache:YzLeRwg9GSYJ:home22.inet.tele.dk/matbevis/akweb/Docs/Matematik/Eksamen2B.pdf+rektangul%C3%A6rt+stykke+papir,+matematik&hl=da&lr=lang_da&ie=UTF-8

det er i side 15, opgave 4 (gør rede for opgaven)


Lige nu er jeg :0(.. og hvis i hjælper mig, bliver jeg sådan :0)







Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2004 af kinguroen (Slettet)

Kan du ikke bare først finde omkredsen for en cirkel: (2*pi*r^2) / 4.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2004 af Esmil (Slettet)

Nej kingo, for vinklen mellem |CA| og |CB| er ikke 90° (og så er omkredsen af en cirkel jo også 2π·r).

Hvis du forestiller dig at du lægger et koordinatsystem med centrum i C er længden fra B til x-aksen 2,5 + 4,5 - 6,25 = 0,75

Altså må sinus til vinklen v mellem x-aksen og |CB| være 4,5/0,75. Herefter må vinklen w mellem |CA| og |CB| være 90°-v.

Til sidst finder du længden af cirkelbuen ved w/360° * Omkredsen af cirklen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2004 af Esmil (Slettet)

Arrgh omvendt selvfølgelig.

sin(v) er jo modstående katete/hypotenusen = 0,75/4,5

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Jeg ville lægge C(0,0) i et koordinatsystem. Du kan så finde at A(0,-4.5) og at B(x,-0.75) ved at kigge på figuren og tænke dig lidt om. Da man læggeer C(0,0) bliver cirklens ligning x^2+y^2=20.25
og man kan finde B's første koordinat ved at sætte y ind. Den fandt jeg til -+4.5621, og da man kan se på tegningen at det må være + har jeg valgt denne værdi. Herefter finder du vektor AB til (4.5621,3.75) og tager længden af denne (5,9) og ganger med pi. Jeg får 18.5527. Vil mene at det må være rigtigt... :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Hov - nej det er vel ikke pi der skal ganges med, men noget mindre...

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Det der skal ganges med er 4.5621*9*pi/4.5*4

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

vrøvl... *resultatet :D

Skriv et svar til: Matematik....HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.