Matematik

Matematik

17. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)
Kan nogen hjælpe mig lidt med en opgave??

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2007 af sigmund (Slettet)

Det kan vi nok. Hvad er opgaven?

Svar #2
17. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

En eksponentielt aftagende funktion
f(x) = 12,43*0,932^x

Skal finde halveringskonstanten. Ved jeg skal bruge formel T½ = log(½)/log(a) til det, men hvordan finder jeg a og x?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2007 af uksomi (Slettet)

a er 0,932 eftersom eksponentialfunktionnen er på formen f(x)=b*a^x
så du skal bare indsætte a=0,932 og du får
T½=log½/log(0,932)

Svar #4
17. januar 2007 af camilla9863 (Slettet)

Forstår så ikke hvor det x som er løftet op af a bliver af?

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#4.
x "tæller" ikke med i halveringskonstangen, hvis det er det du tænker på?

Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.