Kemi
2 små spørgsmål!
02. februar 2007 af
Lektietøsen (Slettet)
Hvordan kan man bestemme en reaktions orden?
Og hvordan bestemmer man halveringstiden og hastighedskonstanten for en reaktion ved de givne omstændigheder i opgaven?
På forhånd tak :)
Og hvordan bestemmer man halveringstiden og hastighedskonstanten for en reaktion ved de givne omstændigheder i opgaven?
På forhånd tak :)
Svar #1
03. februar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Det letteste er at vise, at reaktionsorden er 1. orden (ret linie i forrige svar).
Halveringstiden findes ved at sætte C/C0 = 0,5 i ligningen C=C0*Exp(-kt). Ved omformning bliver dette til ln(2)=k*t
Halveringstiden findes ved at sætte C/C0 = 0,5 i ligningen C=C0*Exp(-kt). Ved omformning bliver dette til ln(2)=k*t
Skriv et svar til: 2 små spørgsmål!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
