Biologi

Enzymer generelt

04. februar 2007 af Chaplin (Slettet)
God eftermiddag!

Jeg ville lige høre om det generelt - for enzymer - gælder, at de er pH-følsomme (som eksempelvis spytamylase).
Samtidig vil jeg lige bruge muligheden for at stille spørgsmål til at spørge om hvad det egentligt er der sker når enzym mister sin katalytiske effekt; er det fordi det nedbrydes, eller holder proteinet bare op med at fungere som enzym?


Mange tak, på forhånd!


- Håber i forstår det sidste spørgsmål, jeg har vist forklaret det lidt kringlet)

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2007 af sapiens (Slettet)

de er i høj grad pH-følsomme. et enzym er kemisk set et protein, så hvis det udsættes for høje temperaturer, så denaturerer det helt ligesom en bøf ville vøre det :)
det er den tertiære struktur, der ødelægges (hcis det siger dig noget...)

Svar #2
04. februar 2007 af Chaplin (Slettet)

Betyder det, at det spaltes til aminosyrer, eller?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2007 af Dr. MolBio (Slettet)

Det er svært at beskrive hvordan den tertiære struktur indvirker på enzymaktiviteten. Men prøv at forestille dig lego klodser, som altså kan sættes sammen (ved hjælp af deres specielle tertiære struktur), men ved høj varme smelter plastik, og selv om det stadig er en "klump", så kan de ikke sættes sammen.

Så nej de bliver ikke spaltet til aminosyrer..

Svar #4
04. februar 2007 af Chaplin (Slettet)

Smadder god beskrivelse :-D det er da til at forstå!

Men temperatur der skal til før dette sker er vel meget forskellig fra enzym til enzym ikke?
Kan man sige noget om med hvor stor en afvigelse fra 37 grader menneskekroppens enzymer kan fungere?

Svar #5
04. februar 2007 af Chaplin (Slettet)

altså er menneskekroppens enzymer termostabile, eller hvordan forholder det sig med det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2007 af sapiens (Slettet)

jo, den temp de denaturerer ved er forskellig fra enzym til enzym. jeg vil tro at en temp over 43 celsius dræber de fleste enzymer i menneskekroppen, det er hvad der sker når man får feber.

Svar #7
04. februar 2007 af Chaplin (Slettet)

hov, hænger det sammen med at man kan dø af høj feber? - man siger jo "Uden enzymer ville alle biokemiske processer i en levende organisme foregå så langsomt at livet ikke ville kunne opretholdes"

tak for hjælpen sapiens og Dr. MolBio, i er sku nogle gutterdrenge, he he

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. februar 2007 af sapiens (Slettet)

ja, netop.

Skriv et svar til: Enzymer generelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.