Fysik
SSO Impuls Problem.
06. februar 2007 af
SirBille (Slettet)
Hej,
Jegs skriver SSO om vandraketter. Jeg har brugt følgende side til at guide mig med http://www.sciencebits.com/RocketEqs
Lige nu regner vi ikke med luftmodstand, således at de to eneste kræfter er F_t og F_vand
Jeg har at F_vand = -dm/dt * v_e
Hvor -dm/dt angiver en positiv masse (det raketten formindskes) og v_e angiver den negative hastighed hvormed vandet skydes ud bagtil.
Det kan jeg bare ikke få til at passe. Slet ikke med mine resultater.
Jeg vil umidbart sige man ikke har differentieret ordentligt (partiel vil være mit foreslag) er det ikke rigtigt? Jeg vil mene man går ud fra:
p_vand = m_vand * v_e
Hvor både m_vand og v_e er variabler, og så får man:
dp_vand/dt = (m_vand * dv_e/dt) + (v_e * dm_vand/dt)
Jegs skriver SSO om vandraketter. Jeg har brugt følgende side til at guide mig med http://www.sciencebits.com/RocketEqs
Lige nu regner vi ikke med luftmodstand, således at de to eneste kræfter er F_t og F_vand
Jeg har at F_vand = -dm/dt * v_e
Hvor -dm/dt angiver en positiv masse (det raketten formindskes) og v_e angiver den negative hastighed hvormed vandet skydes ud bagtil.
Det kan jeg bare ikke få til at passe. Slet ikke med mine resultater.
Jeg vil umidbart sige man ikke har differentieret ordentligt (partiel vil være mit foreslag) er det ikke rigtigt? Jeg vil mene man går ud fra:
p_vand = m_vand * v_e
Hvor både m_vand og v_e er variabler, og så får man:
dp_vand/dt = (m_vand * dv_e/dt) + (v_e * dm_vand/dt)
Skriv et svar til: SSO Impuls Problem.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
