Kemi
nem opløselighedsprodukt
16. februar 2007 af
timothy (Slettet)
Hej er der nogle der kan hjælpe mig med flg. opgave
Hvad sker der når der tilsættes 1 mL 0,10 mol/L Na2CO3 til 100 ml 0,010 mol/L calciumhydroxid opløsning.
Jeg ved at jeg først skal finde konc. af Ca2+ og CO32-, men hvordan er det nu lige man gør det?
Hvad sker der når der tilsættes 1 mL 0,10 mol/L Na2CO3 til 100 ml 0,010 mol/L calciumhydroxid opløsning.
Jeg ved at jeg først skal finde konc. af Ca2+ og CO32-, men hvordan er det nu lige man gør det?
Svar #1
16. februar 2007 af mathon
[Ca2+]=[Ca(OH)2] = 0,010 mol/L, da Ca(OH)2-->Ca2+ + 2OH-
[CO3^(2-)]=[Na2CO3]=0,10 mol/L, da Na2CO3-->2Na+ + CO3^(2-)
Svar #2
16. februar 2007 af timothy (Slettet)
hmmm...det var der underligt. Jeg har faktisk besvarelsen til denne opgave her er [Ca2+]= 0,010 M som du siger, men [CO3^(2-)]=10 ^-3 M og er beregnet på flg måde: 0,1/101, men der er ikke enheder og jeg forstår ikke hvordan de kommer frem til det resultat...nogle der har en ide om hvordan det kan være?
Svar #3
17. februar 2007 af frodo (Slettet)
du fortynder faktisk begge opløsninger, men for den første så lidt, at det sikkert ikke betyder noget.
[Ca2+]=0,010M*100/(100+1)=[OH-]=?
[CO3(2-)]=0,10M*1/(100+1)=?
så [CO3(2-)] er ca 10^-3
Men herfra skal du så vha Ko se om calciumcarbonat fælder ud. Hvis ikke, skal du se hvad [OH-] i den resulterende opløsning bliver og om Ca(OH)2 fælder ud
[Ca2+]=0,010M*100/(100+1)=[OH-]=?
[CO3(2-)]=0,10M*1/(100+1)=?
så [CO3(2-)] er ca 10^-3
Men herfra skal du så vha Ko se om calciumcarbonat fælder ud. Hvis ikke, skal du se hvad [OH-] i den resulterende opløsning bliver og om Ca(OH)2 fælder ud
Skriv et svar til: nem opløselighedsprodukt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
