Matematik
Hurtig hjælp!
22. marts 2004 af
mj (Slettet)
Jeg har fået en opgave jeg ikke kan finde ud af, håber der er en der vil og kan hjælpe mig...
Opgaven:
Du skal bestemme arealet, der begrænses af x-aksen og grafen for: f(x)=(x+1)*(x-3)*(x-5)
Man skal bruge integralregning for at løse opgaven (det er en del af opgaven)..
På forhånd tak...
Opgaven:
Du skal bestemme arealet, der begrænses af x-aksen og grafen for: f(x)=(x+1)*(x-3)*(x-5)
Man skal bruge integralregning for at løse opgaven (det er en del af opgaven)..
På forhånd tak...
Svar #1
23. marts 2004 af Brian (Slettet)
Du kan prøve at gange parenteserne ud, så får du et trediegradspolynomium, som skulle være lige til at integrere.
Hvis du ikke har nogen grænser opgivet, må det betyde, at det er funktionens egen skæring med x-aksen, der sætter grænserne, d.v.s. f(x) = 0 skal løses.
Det er heldigvis ligetil, når f er givet må den måde som den er.
Hvis du ikke har nogen grænser opgivet, må det betyde, at det er funktionens egen skæring med x-aksen, der sætter grænserne, d.v.s. f(x) = 0 skal løses.
Det er heldigvis ligetil, når f er givet må den måde som den er.
Skriv et svar til: Hurtig hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
