Matematik
tre ligninger med tre ubekendte
25. februar 2007 af
ASY_B (Slettet)
nogen der kan hjælpe med opgaven?
a*1+b*1+c=0
a*4^2+b*4+c=3
2a+b=4
facit er a=-1 b=6 og c= -5
men jeg kan ikke komme frem til resultatet.
på forhånd tak.
a*1+b*1+c=0
a*4^2+b*4+c=3
2a+b=4
facit er a=-1 b=6 og c= -5
men jeg kan ikke komme frem til resultatet.
på forhånd tak.
Svar #2
26. februar 2007 af gahle (Slettet)
a*4^2+b*4+c=3
Kunne du ikke lige være os andre til hjælp og opskrive det med parenteser? Jeg blev selv lidt i tvivl.. men kan godt se det:
a*(4^2)+4b+c=3
-16+24-5=3
Selv mener jeg det er simplest bare at bruge den originale løsningsmetode:
1) a*1+b*1+c=0
2) a*4^2+b*4+c=3
3) 2a+b=4
Jeg starter med at isolere b i 3:
2a+b=4 <=> b=4-2a
indsættes i 1):
a+4-2a+c=0 <=> a=4+c
a indsættes i 2:
(4+c)*16+4(4-2(4+c))+c=3 <=> 64+16c+16-8(4+c)+c=3 <=> 80+17c-32-8c=3 <=> 48+9c=3 <=> 9c=3-48=45 <=> c=-5
indsæt c i udtrykket for a:
a=4-5=-1
Indsæt a i udtryk for b:
b=4-2(-1)=6
Kunne du ikke lige være os andre til hjælp og opskrive det med parenteser? Jeg blev selv lidt i tvivl.. men kan godt se det:
a*(4^2)+4b+c=3
-16+24-5=3
Selv mener jeg det er simplest bare at bruge den originale løsningsmetode:
1) a*1+b*1+c=0
2) a*4^2+b*4+c=3
3) 2a+b=4
Jeg starter med at isolere b i 3:
2a+b=4 <=> b=4-2a
indsættes i 1):
a+4-2a+c=0 <=> a=4+c
a indsættes i 2:
(4+c)*16+4(4-2(4+c))+c=3 <=> 64+16c+16-8(4+c)+c=3 <=> 80+17c-32-8c=3 <=> 48+9c=3 <=> 9c=3-48=45 <=> c=-5
indsæt c i udtrykket for a:
a=4-5=-1
Indsæt a i udtryk for b:
b=4-2(-1)=6
Skriv et svar til: tre ligninger med tre ubekendte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
