Matematik
tangent igen (haster :)
28. februar 2007 af
tralalalala (Slettet)
Hej, jeg skal bestemme en ligning for en tangent i punktet P(1,f(1)) til følgende graf,
f(x) = x^1,5
hvordan bærer jeg mig ad, når jeg skal sætte det ind i tangentens ligning y=f(x0)+f'(x0)(x-x0), for det er vel det jeg skal ik? og hvad er her x0 og f'(x0)??
jeg spurgte for lidt siden, men jeg fandt ikke rigtig ud af hvordan jeg skulle gøre. tråden hedder "tangent til graf", hvis der er nogen der vil svare dér. mange tak :)
f(x) = x^1,5
hvordan bærer jeg mig ad, når jeg skal sætte det ind i tangentens ligning y=f(x0)+f'(x0)(x-x0), for det er vel det jeg skal ik? og hvad er her x0 og f'(x0)??
jeg spurgte for lidt siden, men jeg fandt ikke rigtig ud af hvordan jeg skulle gøre. tråden hedder "tangent til graf", hvis der er nogen der vil svare dér. mange tak :)
Svar #1
28. februar 2007 af Skuli (Slettet)
Jo det er det du skal, P(1,f(1)) er (xo,f(xo)) så det er bare at sætte ind i ligningen og beregne f(xo), find så f'(x) og beregn derefter f'(xo)...
Svar #3
28. februar 2007 af Skuli (Slettet)
xo=1, så sæt det ind i ligningen så har du f(xo)...differentier så ligningen og indsæt xo der...
Den er nem at differentiere, har du ikke en formelsamling?
Den er nem at differentiere, har du ikke en formelsamling?
Svar #4
28. februar 2007 af KatieXH (Slettet)
Du starter med at bestemme punktet ved at sætte 1 ind i f(x).
Dernæst differentiere du f(x)
for at finde a (hældningen) sætter du 1 ind i fm(x).
Dernæst sætter du af og punktet ind i
y=(x-x0)+y0
Så skulle du gerne finde tangentligningen
Dernæst differentiere du f(x)
for at finde a (hældningen) sætter du 1 ind i fm(x).
Dernæst sætter du af og punktet ind i
y=(x-x0)+y0
Så skulle du gerne finde tangentligningen
Skriv et svar til: tangent igen (haster :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
