Matematik

matematik

28. februar 2007 af line-jensen (Slettet)
er der nogen der kan hjælpe mig med at løse opgaven? på fårhånd tak.

om en linieær funktion f med regneforskrift f(x)=ax + b gælder, at f(-1)=8 og f (7)= 12
bestem tallene a og b.
-bestem f (5) og f(10)
-bestem x, så f(x)=15
jeg ved formlene for a og b. altså når jeg skal finde a så skal jeg bruge formlen a= y2-y1/x2-x1 og jeg ved også formlen til at finde b. man jeg kunne ikke finde ud at satte tallene i.

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2007 af eightx2 (Slettet)

f(x)-ax=b

8 = -a*(-1) = b

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2007 af eightx2 (Slettet)

Nej sorry..

8 - a*(-1) = b

Svar #3
28. februar 2007 af line-jensen (Slettet)

hvordan skal jeg så satte tallerne i a pladsen?

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2007 af plsl (Slettet)

a=(12-8)/(7-(-1))=1/2

12=1/2*7+b <=> b=8,5

Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.