Kemi

Opgave 2d og 2e i eksamensæt 2003...

04. marts 2007 af Jelly (Slettet)
Hej,

Har et problem med opgave 2e i følgende eksamenssæt:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/kemi2003-10-3.pdf

Hvordan skal jeg løse den? Har nemlig siddet med denne opgave i lang tid og er ikke kommet nogen vegne.

Håber derfor på hjælp.


Ps. i opgave 2d) er kommet frem til en aktiveringsenergi på 200,9 kJ/mol.

Hvad kan jeg kommentere i opgave 2d?

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Opgave 2e)
Du må indledningsvist antage, at der til tiden t=1 udelukkende er dimethyldiazen i beholderen og derfor er det pågældende tryk = P0.

Efter 25 er der dannet 2 mol gas for hver mol gas der dekomponere. Trykket af de to reaktanter er derfor lig med den trykforminskelse der er opstået, da der forsvinder dimethyldiazan i systemet.

deltaP (for dimethyldiazan)= deltaP for N2= deltaP for ethan.

Hvis du údtrykker det hele på baggrund af udgangstrykket P0 kan du beregne trykstigningen

Svar #2
05. marts 2007 af Jelly (Slettet)

#1
okay...kan godt forstå princippet i det.

Men kan ikke finde ud af på baggrund af #1 plotte nogle tal ind så det kommer til at ligne noget?

Håber nogle kan vise mig hvordan den skal løses, så jeg til en anden gang selv kan løse lignende opgaver.

På forhånd tak!

Svar #3
05. marts 2007 af Jelly (Slettet)

Find koncentrationen af DD til tiden 25 min.

Koncentrationen af DD er opgivet 0,88*10^-3M

"Så lader vi X betegne graden af omsætning således, at:

X = [DD(t)]/[DD(0)]

Da der er linæer sammenhæng mellem koncentration og partialdamptryk kan dette omskrives til:

X=P(DD)/P(0)"

Forstår ikke helt hvad (t) og (0) mener i det ovenstående?



Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Jeg har fundet k=0,076 [min-1].

Hermed bliver koncentrationen. C=C0*exp(-0,076*25) = C0*0,15.

X er da = 1-0,15 = 0,85

Beklager, at jeg ikke fik skrevet X rigtigt op tidligere.

P(DD) = 0,15*P0
P(N2) = 0,85*P0
P(Et) = 0,85*P0

Svar #5
05. marts 2007 af Jelly (Slettet)

Har også fået k = =0,076min^-1

Hvad er det helt præcist X udtrykker?

X er da = 1-0,15 = 0,85 hvordan kom du frem til det, hvilken formel brugte du der?


P(DD) = 0,15*P0
P(N2) = 0,85*P0
P(Et) = 0,85*P0

Hvad skal P0 udtrykke og hvordan kan den findes?

Hvis jeg får det på plads vil det være rart :D

Sætter pris på din hjælpsomhed!!



Svar #6
05. marts 2007 af Jelly (Slettet)

Hvordan skal jeg hægte det du skrev til mig via mailbox og det du skriver i #4 sammen.

For hvad er egentlig trykket?

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)

X er omsætningsgraden af DD. For t=0 er X=0. Når alt DD er omsat til N2 og Et er X=1.

Derfor er X=(C0-C)/C0

Når så C=0,15*C0 er der altså omsat 85% af den oprindelige mængde DD (der er 15% tilbage).

Dette giver så anledning til dannelse af 0,85 N2 og Et. Alt i forhold til den oprindelige mængde DD, hvor vi havde koncentrationen P0.

Svar #8
05. marts 2007 af Jelly (Slettet)

okay...

Da jeg har besvær ved at skrive en sammenhængende tekst til opgave 2e)..hvordan skal jeg så hægte #4 og #7. Så det giver en fyldetgørende svar på spørgsmålet..

Håber nogle kan hjælpe mig.

På forhånd tak!

Svar #9
05. marts 2007 af Jelly (Slettet)

Hvad er trykforøgelsen så?


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis:

P(DD) = 0,15*P0
P(N2) = 0,85*P0
P(Et) = 0,85*P0

hvad er så SUM(P)?

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis:

P(DD) = 0,15*P0
P(N2) = 0,85*P0
P(Et) = 0,85*P0

hvad er så SUM(P)?

Svar #12
05. marts 2007 af Jelly (Slettet)

dvs.

P(DD) = 0,15*P0
P(N2) = 0,85*P0
P(Et) = 0,85*P0

SUM(P) = 1,85

vil det så sige 1,85% forøgelse?

Svar #13
05. marts 2007 af Jelly (Slettet)

Kan du hjælpe mig med at hægte #4 og #7 sammen så det bliver en god besvarelse til opg. 2e)
Har nemlig store vanskeligheder med det.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #14
05. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Neeej 1,85 gange P0 er det nye tryk

Svar #15
05. marts 2007 af Jelly (Slettet)

Hvad er PO ?

Svar #16
05. marts 2007 af Jelly (Slettet)

Vi skulle jo beregner tryk forøgelsen i beholderen ved 320,4grader når der er gået 25min.

Vi har blot fundet en ny tryk?

Brugbart svar (0)

Svar #17
05. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Forøgelsen må da være forskellen mellem starttrykket og sluttrykket.

P0 er starttryk (0=nul).

Svar #18
05. marts 2007 af Jelly (Slettet)

dvs.

Forøgelsen er

1,85bar - 0bar = 1,85 bar


Er det korrekt?

Svar #19
05. marts 2007 af Jelly (Slettet)

X = [DD(t)]/[DD(0)]

Da der er linæer sammenhæng mellem koncentration og partialdamptryk kan dette omskrives til:

X=P(DD)/P(0)


Er det korrekt?

Hvis ikke, hvordan skal de så se ud?

Svar #20
05. marts 2007 af Jelly (Slettet)

Eller er det:

X =([A0] - [A]) / [A0]

Da der er linæer sammenhæng mellem koncentration og partialdamptryk kan dette omskrives til:

X = (p(A0) - p(A)) / p(A0)

Hvad er korrekt ? er det #19 el. det her ?

Forrige 1 2 Næste

Der er 36 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.