Matematik
andre muligheder ?
12. marts 2007 af
Sannaen (Slettet)
Hejsa, jeg sidder lige med en matematikaflevering, hvilken jeg finder utrolig-latterlig nem.. Så jeg tænkte, Kan det gøres anderledes?
Kan nogel af mine opgaver evt. blive løst anderledes?
Jeg har eksempelvis brugt en graf til at løse nr.8, kan jeg gøre noget lignende i andre af opgaverne?
PÅ FORHÅND TUSIND TAK !
Her kommer mine nuværende udregninger:
1) til gram
a 125mg /1000 = 0.125 g
b 15kg * 1000 = 15000 g
c 0.5mg /1000 = 5*10^-4 g
----------------------------------------------
2) til cm
a 65mm / 10 = 6½ cm
b 0.245mm / 10 = 0.0245 cm
c 5 m * 100 = 500 cm
-----------------------------------------------
3) til km
a 7500 m / 1000 = 7½ km
b 125½ m / 1000 = 0.1255 km
------------------------------------------------
4) til mL
a 8L * 1000 = 8000 mL
-----------------------------------------------
5) til L
a 56mL / 1000 = 00.56 L
--------------------------------------------------
6) Capasiteten af en fyldt vand tank. 1 m* 0.6m * 0.8m
1 m* 0.6m * 0.8m = 0.48 m3
1000 L = 1m3
0.48m3 * 1000 = 480 L
----------------------------------------------------
7) udregn arealet af sektoren af en cirkel med radius på 25cm og vinkel 60 grader
pi * 25^2 cm = 1963.50 cm3
1963.50cm3/ (360/60) = 327.25cm3
------------------------------------------------------
8)Et sektor af en cirkel har: r= 10cm og areal= 186cm2
Udregn vinklen
y1= ½*10^2*x y2= 186
intersection punkt: x= 3.72
x*180/pi
3.72*180/pi = 213.14 grader
----------------------------------------------------
9) Udregn volumen af et cylinder med højden 1 meter samt radiusen 10cm
pi* 10cm^2*100 = 31415.93 cm eller 314.12 m
--------------------------------------------------------
10)En kugle har diameteren 16cm. Udregn volume samt overfladeareal
4/3*pi*(16cm/2)^3 = 268.01cm3
4*pi*(16cm/2)^2 = 804.25cm2
--------------------------------------------------------
11) En trapez har parelle sider y1 og y2. Hvis disse sider er af afstanden h find en ligning for arealet af trapezen. Udregn arealet , når y1 = 7cm , y2 = 10cm og h = 1cm
½(a+b)h = ½(y1+y2)h
½ * (7cm + 10cm)* 1cm = 8½cm
------------------------------------------------------
12)til kg
7½ t. *1000 = 7500kg
Kan nogel af mine opgaver evt. blive løst anderledes?
Jeg har eksempelvis brugt en graf til at løse nr.8, kan jeg gøre noget lignende i andre af opgaverne?
PÅ FORHÅND TUSIND TAK !
Her kommer mine nuværende udregninger:
1) til gram
a 125mg /1000 = 0.125 g
b 15kg * 1000 = 15000 g
c 0.5mg /1000 = 5*10^-4 g
----------------------------------------------
2) til cm
a 65mm / 10 = 6½ cm
b 0.245mm / 10 = 0.0245 cm
c 5 m * 100 = 500 cm
-----------------------------------------------
3) til km
a 7500 m / 1000 = 7½ km
b 125½ m / 1000 = 0.1255 km
------------------------------------------------
4) til mL
a 8L * 1000 = 8000 mL
-----------------------------------------------
5) til L
a 56mL / 1000 = 00.56 L
--------------------------------------------------
6) Capasiteten af en fyldt vand tank. 1 m* 0.6m * 0.8m
1 m* 0.6m * 0.8m = 0.48 m3
1000 L = 1m3
0.48m3 * 1000 = 480 L
----------------------------------------------------
7) udregn arealet af sektoren af en cirkel med radius på 25cm og vinkel 60 grader
pi * 25^2 cm = 1963.50 cm3
1963.50cm3/ (360/60) = 327.25cm3
------------------------------------------------------
8)Et sektor af en cirkel har: r= 10cm og areal= 186cm2
Udregn vinklen
y1= ½*10^2*x y2= 186
intersection punkt: x= 3.72
x*180/pi
3.72*180/pi = 213.14 grader
----------------------------------------------------
9) Udregn volumen af et cylinder med højden 1 meter samt radiusen 10cm
pi* 10cm^2*100 = 31415.93 cm eller 314.12 m
--------------------------------------------------------
10)En kugle har diameteren 16cm. Udregn volume samt overfladeareal
4/3*pi*(16cm/2)^3 = 268.01cm3
4*pi*(16cm/2)^2 = 804.25cm2
--------------------------------------------------------
11) En trapez har parelle sider y1 og y2. Hvis disse sider er af afstanden h find en ligning for arealet af trapezen. Udregn arealet , når y1 = 7cm , y2 = 10cm og h = 1cm
½(a+b)h = ½(y1+y2)h
½ * (7cm + 10cm)* 1cm = 8½cm
------------------------------------------------------
12)til kg
7½ t. *1000 = 7500kg
Skriv et svar til: andre muligheder ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
