Matematik

Hvad menes der :)

14. marts 2007 af shafh (Slettet)
Hej. Er der nogle der kan forklare hvad der menes. Forstår ikke hvad de skriver :)

"Undersøg, om graferne for følgende funktioner er symmetriske om y-aksen eller begyndelsespunktet:"

Og så er der nogle funktioner til nogle grafer... Hvad menes der? :) Forstår ikke hvad de mener med symmetriske om y-aksen...

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
At grafen er symmetrisk omkrig y-aksen, betyder (løst sagt) at du kan spejle grafens ene halvdel over i den anden halvdel, med y-aksen som spejlingsakse.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2007 af mathon

symmetri om y-aksen betyder: f(-x) = f(x)
eks: cos(-x) = cos(x)


symmetri om begyndelsespunktet betyder: f(-x) = -f(x)
eks: sin(-x) = -sin(x)

Skriv et svar til: Hvad menes der :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.