Matematik

Matematik..

16. marts 2007 af protein30 (Slettet)
Givet f(x)=-x^2+6x-3. løs ligningen f(x)=5.

Vis hvordan man gør.. Kan nemlig ikke finde noget der giver det rigtigt resultat ?

Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2007 af ToTo (Slettet)

Hej protein30

Du sætter 5 ligmed f(x)=-x^2+6x-3, så det bliver:

-x^2+6x-3=5 <==>

-x^2+6x-3-5=5-5 <==>

-x^2+6x-8.

Det skal nu løses som en andengradsligning.

Svar #2
16. marts 2007 af protein30 (Slettet)

Hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2007 af ToTo (Slettet)

Vi har nu fundet os frem til at det blev -x^2+6x-8 (ax^2+bx+c). Dvs. du har følgende :

a=-1
b=6
c=-8

Så i første omgang skal vi finde diskriminanten (D). Formlen for D er:

b^2*4*ac

Du sætter bare tallene ind i formlen, og derefter beregne rødderne.

Formlen for rødderne:
x1,x2= (-b+/-kvadratrod(D))/(2*a)

Svar #4
16. marts 2007 af protein30 (Slettet)

ok tak men nu skal jeg for hvilken værdier af tallet c har ligningen f(x)=c

1) ingen løsninger?

2) netop en løsning?

3) netop to løsninger?

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2007 af ToTo (Slettet)

OBS!!!!
Formlen for D er:
b^2-4*ac

Svar #6
16. marts 2007 af protein30 (Slettet)

toto hvad med den hvilken værdier af tallet c har ligningen f(x)=c

1) ingen løsninger?

2) netop en løsning?

3) netop to løsninger?

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2007 af dnadan (Slettet)

#6 overvej hvad det vil sige, at andengradsligningen 0,1 eller 2 løsninger har.

#3 I øvrigt skal du huske at sige =0, ellers giver det ikke synderligt meget mening:)

Skriv et svar til: Matematik..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.