Matematik

Hjælp, hurtigt....

29. marts 2004 af Saltsyre (Slettet)
Ok, bare så i ved det så stinker moi til matematik, og jeg kan seriøst ikke løse denne opgave (ret pinligt):
Reducér udtrykket 7(3a + b) - 5(4a + 2b)

Det er sikkert barnemad for de fleste af jer, så hjælp tak! ;-)....og helst i dag....

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

21a+7b-20a-10b=a-3b

Svar #2
29. marts 2004 af Saltsyre (Slettet)

Mange tusind tak....

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2004 af Jordbær (Slettet)

>Cas_sen

Det går ikke at man laver lektierne for andre :-P

Svar #4
29. marts 2004 af Saltsyre (Slettet)

Nej, skam dig ;-) ej jeg sad godt nok fast i den, selvom det ser ud som verdens nemmeste stykke....

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2004 af Niksen29 (Slettet)

hej ikke fordi jeg tror jeg har ret men jeg tror ">Cas_sen" har lavet en fejl "Saltsyre" skriver
7(3a + b) - 5(4a + 2b)
det bliver da til
21a+7b-20a+10b=a+3b
og ikke til
21a+7b-20a-10b=a-3b
vil jeg mene men jeg er heller ikke geni til matematik, men jeg har den samme opgave.

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

nej - det bliver a-3b

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. marts 2004 af Niksen29 (Slettet)

okay

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. marts 2004 af Niksen29 (Slettet)

hej igen ville bare lige spørge om det er en bindestreg eller minus?

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. marts 2004 af Jordbær (Slettet)

det er et minus. Grunden til at det bliver det er at der bliver skiftet fortegn i parantesen, da der er et minus foran... (lidt indviklet forklaring)

- 5(4a + 2b)
- 5(4a-2b)

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. marts 2004 af Jordbær (Slettet)

..tror jeg nok, men er heller ikke så god til det med ligninger :-S

Brugbart svar (0)

Svar #11
29. marts 2004 af Niksen29 (Slettet)

okay det var bare en af mine venner der mente det var en bindestreg men tak og jeg håber min lærer kommer med en lidt nemmere forklaring men jeg kan da godt se hvad i mener i små træk:-)

Brugbart svar (0)

Svar #12
29. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

sjældent bindestreg bliver brugt i matematik :)

Skriv et svar til: Hjælp, hurtigt....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.