Kemi

Hjælp meget vigtigt!!

19. marts 2007 af 2ran (Slettet)
Hej har en opgave fra studentereksamen i maj 2002.. dette er opg 3 c.

Smykket vejer 175mg og består af guld, sølv og kobber(43 mg). Indholdet af sølv(I)ioner kan bestemmes ved at måle hvilespændingen, som er målt til 69 mV ved 25 c..... elektrodepotentialet i højre halvcelle var 0,741 V...

beregn massen af sølv i smykket..

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvor er sølvionerne? - har du opløst smykket?

Svar #2
19. marts 2007 af 2ran (Slettet)

har et link her

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/2002-10-1.pdf

det er som sagt opg 3 c..... så kan du se det hele... tak fordi du vil hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Nernst's lov er:

E = E0 - (RT/nF)*ln(1/[Ag+])

Da du måler potentialet mellem de to celler, hvor E0 er den samme (Ag+/Ag), kan potentilaforskellen beregnes ud fra forskellen i Ag+ koncentrationerne.

Beregn deltaE som E2-E1, hvor 1 og 2 er de to koncentrationer af Ag+. Den ene har du allerede fået oplyst til 0,1 M. Indsæt i formlen og find [Ag+].

Start med at opstille en formel for deltaE og lad mig se, hvad du får.

Svar #4
20. marts 2007 af 2ran (Slettet)

jeg forstår det altså ikke.... Det måvirkelig undskyen kemi er mit svageste fag...... kan du ikke skrive beregningerne ned??? så vil jeg kunne forså det når jeg ser hvilke tal du har brugt osv..... altså hvad jeg skal hele vejen.... dette er en meget vigtig opgave... så hvis du vil være flink at gøre det er du bare et geni....

Svar #5
20. marts 2007 af 2ran (Slettet)

jeg tænkte på..... da jeg har elektrodepotentialet for højre haalvcelle fra tidligere opgave og hvilespændingen som jeg har fået opgivet....

kan jeg sie: Ev = Eh - Uo

men ved ik hvad jeg skal efter jeg har fået venstre halvcelle....

derfor ville jeg være utrolig glad hvis du kunne lave opgaven med tal osv.... tussinde tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Hvis nu

E1 = E0 - (RT/nF)*ln(1/[Ag+,1])

og

E2 = E0 - (RT/nF)*ln(1/[Ag+,2])

hvor 1 og 2 er de to halvceller/koncentrationer. Hvad bliver da deltaE = E2-E1

Prøv at opskrive en formel for deltaE

Svar #7
20. marts 2007 af 2ran (Slettet)

må lige dvæle over den... mit internet virker ikke så god så det er ikke sikkert jeg kan komme på l senere..... men du ikke lige skrive hvad dt gir, så jeg kan sammenligne med mit resultat når jeg får et, og kan du så ikke skrive hvad jeg skaruge delta E til.... altså hvordan jeg komemr frem til massen.... det skal afleveres kl 8 imorgen

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Det er jo deltaE du måler!! - potentialeforskellen på de to halævceller, hvor den eneste forskel er koncentrationen af [Ag+]

E2-E1 = (RT/nF)*ln(1/[Ag+,2]) - (RT/nF)*ln(1/[Ag+,1])

E0 går ud! - Det er jo det der er det smarte ikk'?

Prøv nu at omforme lige på dette udtryk - brug f.eks., at (RT/nF)*ln(1/[Ag+]) kan skrives som (0,0592/n)*log(1/[Ag+]) og prøv at trække det lidt samme (begge koncentrationer under samme log().


Svar #9
20. marts 2007 af 2ran (Slettet)

ved at det lyder dumt og at du har skåret det ud i pap for mig, men hvis det hele er ens på nær koncentrationerne..... men hvordan fidne jeg koncentration 2..... for at isolere skal der være et lighedstegn......

(0,0592/0,01mol)*log(1/0,100M)-log(1/ag)


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Der er kludder i dine ligninger.

deltaE = 0,0592*log(1/[Ag+,2])-0,0592*log(1/[Ag+,1])

Dette omskrives til:

deltaE = 0,0592*log([Ag+,1]/[Ag+,2])

Hvis du udnytter, at delta E er 69 mV finder du, at forholdet mellem de to koncentrationer er 14,6, hvor koncentrationen i referenceelektroden er størst.

Find nu koncentrationen af [Ag+] i opløsningen og beregn mængden af Ag i den 175 mg smukke.

Husk, at potentialer er størst



Brugbart svar (0)

Svar #11
20. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Glem sidste linie. Det er en halv linie af noget tidligere, der ikke skulle have været med.

Svar #12
20. marts 2007 af 2ran (Slettet)

er AG+ så 1,46??

Svar #13
20. marts 2007 af 2ran (Slettet)

for at finde stofmængden... skal man jo også bruge V.... men vi har kun V for opløsningen... skal den bruges
??

Svar #14
20. marts 2007 af 2ran (Slettet)

så får jeg massen til 15,75 mg

Brugbart svar (0)

Svar #15
21. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)

Koncentrationen er 0,1/14,6 mol/l

Du har 100 ml - hvor mange mol Ag har du så i alt? omregn det til mg Ag.

Skriv et svar til: Hjælp meget vigtigt!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.