Matematik
Skæringslinie for planer
11. april 2007 af
thomas_ho (Slettet)
Parameterfremstilling for skæringslinie mellem planerne med ligningerne -3x+4z = 22 og -3x-4y = -20 ???
Svar #1
11. april 2007 af Madsst (Slettet)
Det er pudsigt. Den opgave har faktisk lige været her: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=329594
Svar #2
11. april 2007 af thomas_ho (Slettet)
hvordan ser parameterfremstillingen for skæringslinien så ud? :-)
Svar #3
11. april 2007 af Madsst (Slettet)
Du finder skæring ved at indsætte x isoleret i det ene plan i det andet:
3x+4z+=22 => x=(22-4z)/3 --> 3x+4y=3(22-4z)/3+4y
=22-4z+4y=20 => 2+4y=4z => y=(4z-2)/4=z-1/2. Kalder du z for t (for at angive at z er den frie variabel) har du altså at
x=22/3-4/3t
y=t-1/2
z=t.
3x+4z+=22 => x=(22-4z)/3 --> 3x+4y=3(22-4z)/3+4y
=22-4z+4y=20 => 2+4y=4z => y=(4z-2)/4=z-1/2. Kalder du z for t (for at angive at z er den frie variabel) har du altså at
x=22/3-4/3t
y=t-1/2
z=t.
Skriv et svar til: Skæringslinie for planer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
