Matematik

matematik

15. april 2007 af line-jensen (Slettet)
kan i hjælpe mig med at regne opgaven ud.

når lys trænger ned gennem vandet i en sø aftager lysintensiteten med dobden. for en ren og klar sø gælder, at lysintensiteten L er bestemt ved L= 100*0,69^x
hvor x er dybden, målt i meterunder søens overflade.

a) bestem lysintensiteten i 2,5 meters dybde.
b) bestem halveringskonstanten for L, og forklar, hvad dette tal fortæller om lysintensiteten.
c) hvor mange procent aftager lysintensiteten i søen, når dybden vokser med 1,0 meter.

tak på forhånd

jeg har prøvet den første at regne men jeg ved ik om det er rigtig. 100*0,69^2,5

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2007 af Riemann

a) du har gjort det rigtigt.

b)
du kan se, at
L(0)=100

Løs ligningen L(x)=50, så er den givne x-værdi halveringskonstant.

c)
udregn L(x+1)/L(x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2007 af mathon


se
http://peecee.dk/?id=39802

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2007 af mathon


se også
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=331343

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2007 af DanielPetersen (Slettet)

#0 Dit emne må gerne være mere nøjagtigt!

Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.