Matematik
MAT - Afledet funktion
16. april 2007 af
corazón (Slettet)
Jeg skal bestemme f'(x) for funktionen f:
f(x)=(x^2-6x-16)/(x+10)
Der er jeg kommet frem til:
f'(x)=(2x-6)/1
via følgende "regler":
x^2 = 2x
ax+b = a
f(x)=(x^2-6x-16)/(x+10)
Der er jeg kommet frem til:
f'(x)=(2x-6)/1
via følgende "regler":
x^2 = 2x
ax+b = a
Svar #1
16. april 2007 af Mandelbrot (Slettet)
Husk reglen (f/g)'(x) = (f'(x)*g(x)-f(x)*g'(x))/(g(x))^2
f'(x) = ((2x-6)*(x+10)-(x^2-6x-16)*(1))/(x+10)^2
f'(x) = (2x^2+20x-6x-60-x^2+6x+16)/(x^2+100+20x)
f'(x) = (x^2+20x-44)/(x^2+100+20x)
f'(x) = ((2x-6)*(x+10)-(x^2-6x-16)*(1))/(x+10)^2
f'(x) = (2x^2+20x-6x-60-x^2+6x+16)/(x^2+100+20x)
f'(x) = (x^2+20x-44)/(x^2+100+20x)
Svar #2
16. april 2007 af Esbenps
Jeg får:
f'(x) = ((2x-6)(x+10)-(x^2-6x-16))/(x+10)^2
vha. reglen:
(f/g)' = (f'*g-f*g')/g^2
f'(x) = ((2x-6)(x+10)-(x^2-6x-16))/(x+10)^2
vha. reglen:
(f/g)' = (f'*g-f*g')/g^2
Svar #3
16. april 2007 af Mandelbrot (Slettet)
Mathcad?? :)
#1 og #2 er ens, selvom de umiddelbart ser forskellige ud.
#1 og #2 er ens, selvom de umiddelbart ser forskellige ud.
Skriv et svar til: MAT - Afledet funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
